Hříchy, které pácháte: Čím jste se provinila vůči své pleti?

Hříchy, které pácháte: Čím jste se provinila vůči své pleti?

Pokud nejste spokojená se stavem své pokožky, možná to bude tím, že děláte něco špatně. Zkuste změnit některé návyky a uvidíte, co to s vaší pletí udělá!

Nosíte příliš mnoho make-upu

Většina žen make-up miluje a ne všechny ho nosí jen proto, aby skryly výrazné nedostatky pleti. Některé ho nosí prostě proto, že je to baví. Ale víte, že příliš mnoho make-upu může vaši pleť poškodit? Make-up totiž v podstatě pokrývá vaši pokožku, a zabraňuje jí tak získat čerstvý vzduch.

Vaše kůže by měla dýchat pomocí pórů. Pokud ale jsou póry pokryté make-upem, nemohou správně pracovat, což vede k akné a dalším problémům. Z tohoto důvodu byste měla být opatrná na to, jaký make-up nosíte. Ideálním řešením je vyhnout se těžkému make-upu. Ten používejte jen tehdy, když půjde o nějakou výjimečnou událost. Také nikdy nezapomínejte na odlíčení a používejte kvalitní odličovače, abyste z obličeje dostala skutečně všechen make-up.

Pokračování 2 / 5

Používáte nekvalitní produkty

Ujistěte se, že používáte kvalitní a správné pleťové přípravky. Nemusí to nutně znamenat, že máte používat tu nejdražší kosmetiku, stačí se zaměřit na složení přípravku. Poraďte se se svojí kosmetičkou, co by měla vaše kosmetika obsahovat s ohledem na potřeby vaší pleti, a podle toho si nakupte přípravky.

Pokračování 3 / 5

Používáte produkty, které se nehodí pro vaši pleť

Zaměřte se na výrobky, které jsou určené přímo pro vaši pleť a kupte si celou řadu od mýdla přes odličovač, krém i zvlhčovač pleti. Nekupujte si krémy jen podle toho, že se vám líbí nebo vám voní, protože tím si akorát uškodíte. Nechte si zjistit typ pleti a poté vybírejte přípravky.

Jak vyrobit masku z ovesných vloček? Podívejte se na video:

Pokračování 4 / 5

V péči o pokožku neberete ohledy na počasí

Kvalita vaší kůže je do značné míry ovlivněna změnami počasí, proto byste měla brát ohledy na roční období i povětrnostní podmínky. Například zima způsobuje vysušování pokožky, proto je dobré v tomto období používat více hydratačních přípravků. V létě na druhou stranu potřeba hydratace klesá, zato se zvyšuje nutnost vyživovat kůži krémem s vyšším UV faktorem. Nejde sice o zásadní problém, ale pokud si chcete udržet krásnou pokožku po celý rok, je třeba na to myslet.

Pokračování 5 / 5

Věříte všemu, co slyšíte

Nedělejte chybu a nevěřte všemu, co slyšíte. Pokud vám bude kamarádka nebo kolegyně do nebes vychvalovat nějaký kosmetický přípravek, ještě to neznamená, že u vás bude fungovat stejně. Můžete totiž mít úplně jiný typ pleti a nakonec si ještě uškodit. Buďte proto opatrná v tom, jakým experimentům svoji pokožku vystavujete.

Doporučujeme

Články odjinud