Jak být krásná, když je vám přes 40: Důležité jsou oči a zářivá pleť

Jak být krásná, když je vám přes 40: Důležité jsou oči a zářivá pleť

Být krásná ve vyšším věku není jen tak. Krása ale není jen o vzhledu, ale i o duševním rozpoložení a pohodě, o vnitřním klidu, který z vás vyzařuje. Co všechno je potřeba udělat, abyste byla krásná, i když jste už dávno překročila čtyřicítku?

Sebevědomí

Každá žena, která vyzařuje sebevědomí, vypadá krásná, i když tomu tak ve skutečnosti nemusí být. Dvacetileté dívky možná oproti vám mají pevnější tělo a obličej bez vrásek, vy se ale můžete pyšnit zkušenostmi a zralým pohledem na svět. Navíc – na každé ženě je něco krásného. Ať jsou to oči, rty, postava nebo vlasy. Najděte svoji přednost a dejte si záležet, aby vynikla tak, že se na ni každý zaměří. Uvidíte, že zájem okolí o vaši osobu poroste.

Pokračování 2 / 7

Zářivá pleť

Vždy a za každou cenu věnujte důkladnou péči své pokožce. Možná máte nějaké ty vrásky, ale pokud bude vaše pleť zářit zdravím, věřte, že budou přehlédnutelné. Zdravá pleť omladí váš vzhled o několik let!

Pokračování 3 / 7

Radujte se z maličkostí

Tuhle radu asi slyšíte často. Ale vzala jste si ji někdy opravdu k srdci? Zkuste si každý den najít nějakou radost, která vás rozveselí. Může to být chutná snídaně, oběd s kamarádkou, úsměv náhodného kolemjdoucího, vtipný článek nebo prostě jen hezké počasí. Pokud vám každý den něco vykouzlí úsměv na tváři, budete vypadat vesele a bezstarostně, tím pádem i omlazeně.

Pokračování 4 / 7

Zdůrazněte oči

Jak se říká, oči jsou okna do duše, proto je důležité na ně klást důraz. Udělejte z nich dominantu svého obličeje a dbejte na to, aby pořád zářily. Pohled do vašich očí pak každého potěší!

Pokračování 5 / 7

Žijte zdravě

Vše souvisí se vším, a tak i strava a zdravý životní styl ovlivňují váš mladistvý vzhled. Nikdo vám samozřejmě nezakazuje sem tam zhřešit sladkou čokoládou nebo si pochutnat na vepřu-knedlu-zelu, dbejte ale na to, abyste v mezičase dodržovala jídelníček plný zeleniny a ovoce a pravidelně tělu dopřávala pohyb. Tak se budete neustále cítit v kondici a vypadat, že jste pořád plná elánu.

Pokračování 6 / 7

Udělejte si čas sama na sebe

Každý z nás potřebuje alespoň chvilku pro sebe, zvlášť pokud se staráte o rodinu a máte náročnou práci. Snažte se v každém dni najít alespoň hodinku, která bude patřit jen a pouze vám a bude jen na vás, jak s ní naložíte. Můžete zajít na jógu, přečíst si pár kapitol v nové knížce, prolistovat módní časopis, zajít si na procházku, kouknout se na oblíbený seriál nebo si klidně zdřímnout. Důležité je vědět, že tato chvíle je jen vaše, a naložit s ní, jak nejlépe uznáte za vhodné.

Pokračování 7 / 7

Buďte in

A teď nemáme na mysli jen módu a kosmetiku. Snažte se udržet krok s moderními trendy v technologiích, sociálních sítích a podobně. Nemusíte být vyloženě IT odborníkem, stačí, když se budete orientovat v současném světě. Když se pak ocitnete u konverzace o generaci mladších lidí, nebudete mít pocit, že patříte do starého železa.

Doporučujeme

Články odjinud