Color Mask od značky Schwarzkopf. První barva v podobě vlasové masky s velmi snadnou aplikací. Zdroj: Archiv kosmetických firem

Color Mask od značky Schwarzkopf. První barva v podobě vlasové masky s velmi snadnou aplikací. Zdroj: Archiv kosmetických firem

Nivea Volume Sensation - kompletní řada pro zvětšení objemu vlasů Zdroj: Archiv kosmetických firem
Řada vlasové péče Wella Pro Series Frizz Control bojuje proti vlivům vlhkosti na vlasy. Pomáhá předcházet jejich krepatění a vlasy jsou díky ní jemněj Zdroj: Archiv kosmetických firem
Řada Syoss Glossing pro dlouhotrvající lesk bez zatížení. Zdroj: Archiv kosmetických firem
Kolekce Wellaflex - Brilliant Colour: účesu dodává flexibilní zpevnění a pomáhá zachovat zářivost barvených vlasů. Zdroj: Archiv kosmetických firem
5
Fotogalerie

Jak na krásnou hřívu? Rady od profesionálního kadeřníka

Z kadeřnictví většinou odcházíte spokojená a s krásným pocitem dokonale upravených vlasů... Ale domácí péče a úprava je už jen na vás. Jak se tedy o vlasy správně starat? A jaké chyby nejčastěji děláme? Zeptali jsme se profesionálního kadeřníka Tibora Němce.

Jak by měla vypadat ideální domácí péče o vlasy? Jaké produkty a pomůcky by měla mít doma každá žena?

Ideální domácí péče spočívá zejména ve správném mytí a foukání vlasů. Každá žena by měla mít doma kvalitní fén o výkonu alespoň 1500w a správné kartáče. Plochý a více druhů kulatých. Tužidlo může být, jak pěnové, tak i tekuté. Chybět by neměl ani lak na vlasy. Pro zvětšení objemu se určitě hodí tupírovací hřeben. Pro tipy a triky, jak si doma jednoduše vykouzlit efektivní účes nebo jak si správně vyfoukat a natočit vlasy, můžete navštívit kadeřnickou poradnu na www.stream.cz/newyou.

Jaký správný postup by měl být tedy při mytí vlasů?

Rozhodně bych chtěl vyvrátit mýtus o tom, že se vlasy musí mýt dvakrát. Pokud si vlasy myjeme pravidelně, tak stačí pouhé jedno umytí. Důležitým krokem je správná aplikace šamponu, balzámu nebo masky do vlasů. Tzn. dát si šampon do obou dvou rukou a rovnoměrně ho nanést po celé pokožce hlavy. Mytí by mělo probíhat jemným masírováním. Určitě nemyjte vlasy, jak já říkám „zběsilým točivým rodeem“, kterým je tak maximálně zamotáte do sebe. Pěnu, která nám vznikne při mytí, použijeme na omytí délek. Kondicionér použijeme po každém mytí, masku pak dle poškození vlasů. Pro hodně narušené vlasy doporučuji aplikovat masku 1x týdně, pro normální vlasy 1x za měsíc. Masku i kondicionér aplikujte vždy od půlky vlasů do konců. Pokud byste přípravky daly k hlavě, což se velmi často stává, vlasy se u hlavy zmastí.

Jak je možné, že po návštěvě kadeřníka jsou vlasy tak úžasné, ale doma toho nedosáhneme? Měli bychom nakupovat vlasové produkty pouze v kadeřnictví?

Pokud chcete mít vlasy krásné, snadněji toho docílíte koupí profesionálních přípravků od kadeřníka. Samozřejmě i doma můžeme docílit krásných vlasů, trik je ale v čase. Kadeřník vlasy více propracuje a déle je fouká fénem, a to a jak teplým, tak i studeným vzduchem.

Jaké chyby nejčastěji děláme při péči o vlasy?

Dostatečně se o ně nestaráme a používáme špatné produkty.

Co bychom neměli dělat opravdu NIKDY?

Žehličkou na vlasy žehlit mokré vlasy!

Jak to s vlasy v zimě. Měli bychom jim věnovat nějakou speciální péči?

Existují speciální přípravky na zimu, ale je jich jen pár, proto bych doporučoval starat se o vlasy se stejnou láskou jako v létě.

Jaké jsou aktuální vlasové trendy a jak moc bychom jim měli podléhat?

Aktuální módní trend je hodně blond barva, ale určitě to neznamená, že bychom měli být všichni blond. Já svým klientům doporučuji spíše přirozenost a našim cílem jsou krásné a zdravé vlasy.

Jak poznám, která barva a střih mi sluší nejvíce?

To je otázka pro vašeho kadeřníka. Ten by vám měl být schopen kvalifikovaně poradit a zodpovědět všechny vaše otázky.

Jak poznám toho „správného“ kadeřníka?

Existují dva způsoby, jak najít toho správného kadeřníka. Pokud uvidíte někoho s účesem, který byste sama chtěla, třeba i náhodně na ulici, odhoďte stud a požádejte o kontakt na kadeřníka. Druhou cestou je pak doporučení od přátel, kolegů apod. „Správný“ kadeřník je ten, kterému můžete důvěřovat, že vám vlasy upraví dle vaší představy s ohledem na typ vlasů a vaši osobnost.

Škodí pravidelné barvení vlasům?

Ne. Kosmetické firmy investují velké peníze do výzkumu s cílem zajistit zdravotní nezávadnost.

Je každodenní fénování či žehlení vlasů vhodné?

Pokud používáme všechny přípravky i přístroje správně, tak v tom nevidím žádny problém.

Jak nejlépe zamezíme rychlému vymytí barvy?

Používáním šamponu a kondicionéru pro barvené vlasy, které zamezují předčasnému vymytí barevného pigmentu.

Můžeme zdraví vlasů ovlivnit vitaminovými doplňky?

Ano, ale spíše se jedná o podporu vlasových kořínků, které následně produkují kvalitnější vlasy.

Tipy na vlasové novinky:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud