Jak pečovat o barvené vlasy?

Jak pečovat o barvené vlasy?

Proměnit se z brunetky na blondýnku či zrzku? Nebo pouze zakrýt šediny či zvýraznit barvu. Ať už vás vedou k obarvení vlasů jakékoliv důvody, vždy je dobré mít na paměti, že návštěvou u kadeřníka péče o ně nekončí. Naopak, pro udržení krásné barvené hřívy je potřeba mnohem víc.

Podle průzkumu si více než tři čtvrtiny žen starších 24 let barví vlasy. Přibližně 70 % žen si barví vlasy v průměru každých 4-8 týdnů, ať už jsou přitom ovlivněny současnými módními trendy, nebo prostě jen touží po změně.

Pro úspěšné barvení je nezbytné, aby barevné pigmenty plně pronikly k vnitřní kůře vlasu. Vysoká hodnota pH a peroxidy, obsažené v barvě, rozšíří jeho pórovitou strukturu a umožní tak snadnější vstřebání pigmentu.

Odvrácenou stranu však představuje ztráta přirozené ochranné vnější vrstvy vlasů a jejich zvýšená poréznost. Barva se tak snadněji vymývá, což vede k jejímu blednutí. Povrch vlasů rychle zmatní a snadněji dochází k poškození lámáním či třepením konečků. Aby vlasy zůstaly i nadále lesklé, pevné, je potřeba jim věnovat náležitou péči.

Krok 1 – Mytí

Vlasy po barvení nemyjte dříve než za 48 hodin, jinak narušíte proces stabilizace barvy. Na mytí barvených vlasů použijte vždy jemné a šetrné šampony, a to vždy ty k tomu určené. Nevhodné je používat šampony s peelingovým efektem.

Krok 2 – Ošetření

Po každém mytí je nutné narušené (barvené) vlasy ošetřit kvalitním kondicionérem. Ten může být klasický smývatelný, nebo pouze ve spreji bez následného opláchnutí.

Krok 3 – Výživa

Konečky barvených vlasů je dobré ošetřit sérem nebo intenzivní kúrou proti třepení a vysoušení.

Tip: Použít můžeme například tříminutovou maska nebo kouzelné sérum na poškozené vlasy Pantene Pro-V Color Therapy, masku od WELLA Brilliance Mask , Elseve sérum Vital SOS Repair Color nebo Schwarzkopf Professional regenerační kúra

Nezapomeňte:

• Pro styling barvených vlasů je dobré vybírat stylingové přípravky s obsahy UV filtru. Chrání vlasy před dalším vysoušením a rovněž před poškozením vlivem světla a slunce. Vlivem UV záření dochází ke znehodnocení a zesvětlení barvy (tzv. vyšisování).

• V letním období chraňte barvené vlasy pokrývkou hlavy, případně použijte velmi intenzivní ochrannou kosmetiku.

• Mezi trvalou a barvením je třeba vždy dodržet minimální časový odstup - nejlépe 3 týdny.

Kvalitní vlasovou kosmetiku různých značek můžete nakoupit ZDE


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

Doporučujeme

Články odjinud