Jak postupovat při odličování pleti?

Jak postupovat při odličování pleti?

Když budete dodržovat jednotlivé kroky při odličení pleti vaše pleť vás odmění, bude jemná, projasněná a bez vrásek.

1. Pleťové mléko Prvním krokem při odlíčení by mělo být jemné pleťové mléko. Jeho hlavním úkolem je rozpustit make-up a nečistoty. Malé množství odličovacího mléka naneste krouživými pohyby na celý obličej mimo očních partií a poté jej setřete čistými suchými vatovými tamponky směrem od středu obličeje ven. Raději použijte několik tamponků, abyste pleť vyčistila důkladně. Mléko můžete také nanést přímo na tamponky a jemnými pohyby zbavit pleť největších nečistot.

2. Pleťová voda Zbytky pleťového mléka a nečistot dočistěte pleťovou vodou nebo tonikem. Pleťová voda nebo-li tonikum zbaví pleť zbytků mléka na odlíčení, pleť zklidní a tonizuje. Navlhčete jím čisté vatové tamponky a dočistěte celou tvář. Vyhněte se očím.

3. Odličovač očí Pokožka kolem očí je velmi jemná a oči jsou často citlivé. Zabraňte jejich podráždění, a raději zvolte přípravek určený pro odlíčení očí. Naneste jej na dva tamponky, ty jemně přiložte k víčkům a nechte odličovač působit několik vteřin. Poté je jemně stáhněte směrem ven. Rozhodně se vyhněte silnému tlaku, který nepřiměřeně vytahuje pokožku kolem očí, což by se vám za pár let vymstilo větším počtem vrásek.

Řasenku odlíčíte tak, že tamponek lehce stáhnete od kořínků řas směrem dolů. Tím zabráníte i nechtěnému polámání řas. Pokud používáte voděodolnou řasenku zvolte dvoufázový oční odličovač na olejové bázi, který dokáže snadno rozpustit voděodolné líčení, aniž byste musela vyvíjet příliš silný tlak, kterým zbytečně namáháte pokožku očního okolí i řasy.

Tip kosmetičky Studia Dermacol Jarmily Zedníkové: Po důkladném odlíčení si můžete obličej opláchnout vlažnou vodou. Vyhněte se však mýdlu, které pleť vysušuje a dráždí.

ČTĚTE TAKÉ:
Jovanka Vojtková v šoku: Na autora článku podám žalobu!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud