Med

Med

Skořice
Pasta
Bazalka
Led
6
Fotogalerie

Jak se doma zbavit akné? Pomůže med i zubní pasta

Akné a nevzhledné pupínky nejsou doménou jen teenagerů. Obzvlášť nám ženám občas raší v každém věku, nejčastěji když se nám blíží naše dny. Zbavit se nehezkých boláčků co nejrychleji není jednoduché, ale existují přírodní cesty, které tomu hodně pomohou.

Med

Naneste trochu medu na místa postižená pupínky nebo akné a nechte zaschnout. Zhruba po hodině med opláchněte vlažnou vodou. Med má detoxikační účinky a na pleť má velice příznivý vliv, takže vás nejen nechtěné vady na kráse zbaví rychle, ale pokožku léčí dlouhodobě.

Klepněte pro větší obrázek

Pokračování 2 / 6

Maska z medu a skořice

Jak jsme už zmiňovaly, med má na pleť blahodárný vliv. Stejně tak skořice, která dokáže regenerovat tkáně, zlepšovat celkový metabolismus buněk i urychlovat látkovou výměnu. V kombinaci s medem je pro vaši pokožku hotovým zázrakem.

Připravte si na noc masku z těchto dvou ingrediencí a naneste ji na vyčištěnou pleť. Ráno nezapomeňte porovnat rozdíl před a po použití tohoto domácího zázraku.

Klepněte pro větší obrázek

Pokračování 3 / 6

Zubní pasta

Jak je známo, pasta na zuby má antibakteriální účinky. Naneste malé množství na postiženou oblast a nechte přes noc zaschnout. Budete překvapená, jak rychle díky této metodě vaše pupínky zmizí! Pasta totiž akné vysuší a ráno pravděpodobně jen sloupnete vysušený stroupek.

Klepněte pro větší obrázek

Pokračování 4 / 6

Bazalka

Utrhněte několik lístků čerstvé bazalky a ponořte je do teplé vody po dobu asi dvaceti minut. Před spaním, poté, co si důkladně očistíte obličej, vezměte čistý vatový tamponek a ponořte ho do extrahované kapaliny. Když si jím budete potírat obličej, dlouhodobě tak zabráníte vzniku dalších nehezkých pupínků na vaší tváři.

Klepněte pro větší obrázek

Pokračování 5 / 6

Led

Led nás akné může zbavit velmi rychle, neboť pomáhá zlepšovat krevní oběh do postižené oblasti. Navíc chlad stáhne póry a odstraní nečistoty a mastnotu nakumulovanou v kůži. Zkuste si několikrát denně na pár minut přikládat led na postižená místa anebo omývat kůži ledovou vodou.

Klepněte pro větší obrázek

Pokračování 6 / 6

Citron

Další způsob, jak se zbavit problematických pupínků, je pokapat je citronovou šťávou. Tím je myšlena čerstvá šťáva z opravdových citronů, ne chemická náhražka v láhvi. Čerstvá šťáva z citronu je bohatá na vitamín C a pomůže akné rychleji vysušit. Pokapejte proto postižené místo tekutinou a nechte působit přes noc.

Klepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud