Jak se zbavit pytlů pod očima? Pomůže spánek, polštář i masáž

Jak se zbavit pytlů pod očima? Pomůže spánek, polštář i masáž

Určitě vás nepotěší, když váš obličej ráno hyzdí nevzhledné pytle pod očima. Vypadáte pak starší a unavená. Co dělat, aby se to nestávalo, a jak se jich zbavit, pokud už se opravdu nedají přehlédnout?

Nepijte před spaním

Tělo během noci zadržuje vodu, takže dochází k zavodňování organismu. A to často vede k tomu, že máme oteklé oči nebo rovnou celý obličej. Aby se vám nedělaly nevzhledné vaky pod očima, doporučuje se dvě až tři hodiny před spaním nepít žádné tekutiny.

Pokračování 2 / 6

Natřeste si polštář

Možná to zní směšně, ale správně natřesený polštář také pomáhá. Pokud spíte na zmuchlaném polštáři, napomáháte zadržování tekutin v těle, které se pak ve výsledku projeví opuchlýma očima. Jestliže ale hlavu položíte trochu výš na natřesený polštář, pomůžete tak tělu, aby se zbavilo přebytečné tekutiny kolem očí a nedocházelo ke vzniku otoků pod očima.

Pokračování 3 / 6

Pozor na stravování

Problémem, který může "vyrobit" pytle pod očima, je také nesprávné stravování. Konkrétně například konzumace jídel z fast foodu, nadbytek soli, nadměrná konzumace alkoholu či kouření. Omezte tyto neřesti a za čas uvidíte rozdíl.

Pokračování 4 / 6

Kosmetika

Klást důraz byste měla i na dobrou péči o oblast kolem očí a kvalitní kosmetiku. Snažte se každé ráno pod oči aplikovat zklidňující chladivý gel, který zmírní otok a vyživí pokožku, díky čemuž snížíte četnost, s níž se vám budou věšet pod oči každé ráno tyhle nevzhledné váčky.

Pokračování 5 / 6

Masáž

Pokud se stane, že proti oteklým očím nepomáhá vhodná kosmetická péče ani změna životosprávy, dá se problém řešit lymfatickou masáží nebo mikromasáží očního okolí. Tyto masáže se provádějí v kosmetických salónech, a to buď ručně, nebo radiofrekvenčními přístroji.

"Řešením může být i injekční aplikace kyseliny hyaluronové do kožní tkáně pod očima, kdy se pokožka viditelně projasní a otoky se minimalizují,“ říká Mgr. Petra Řehořková, zakladatelka kliniky estetické medicíny Petra Clinic.

Pokračování 6 / 6

Operace dolních víček

Pokud se vám vytvoří viditelné tukové váčky v oblasti spodních víček, doporučuje se se zákrokem, který se nazývá blepharoplastika, neotálet. „Když totiž dojde k jejich prověsu k hranici tváře, je už pak operace složitější," vysvětluje MUDr. Václav Poláček z Lékařského domu Praha 7.

Doporučujeme

Články odjinud