Jak se zdravě opálit?

Jak se zdravě opálit?

KOMERČNÍ SDĚLENÍ - Konec stesků po sluníčku a nepříjemným pocitům v soláriích, ať už z toho, že jste tam zavřená sama nebo z pocitu, že je to nezdravé. Opalovat se dá i mnohem příjemněji, například v privátní solární louce pro dva v relaxačním centru INFINIT v pražských Vysočanech.

Jestliže trpíte v soláriu nepříjemnými pocity stísněnosti, privátní solární louka vás nadchne hned na první pohled. Je to vlastně pohodlné dřevěné dvojlůžko s polštářky, nad kterým jsou dva samostatné solární zářiče. Díky tomu, že nejsou v těsné blízkosti těla jako v tradičním soláriu, zaručují zdravý a kvalitní způsob opálení a odpočinku. Můžete relaxovat sama, nebo ve dvou i s partnerem, což je u klasického solária nemožné. A navíc kolem sebe máte spoustu volného prostoru, takže si při opalování můžete třeba číst!

Stačí pár minut

Není nutné se nijak složitě připravovat, stačí přijet, na recepci vyzvednout prostěradlo a odložit si věci v šatně. Pak už na vás čeká privátní solární louka v plné parádě. Pokud se jdete opalovat poprvé, personál na recepci vám doporučí dobu a intenzitu slunění, kterou je potřeba přizpůsobit typu vaší pokožky. Přestože nové typy solárních zářičů, kterými je solární louka vybavená, neopalují tak intenzivně jako u klasického solária, napoprvé vám bude stačit pár minut. Tento typ solárních zářičů se od klasického solária liší tím, že nejen kvalitně opaluje, ale také posiluje zdraví a celkovou vitalitu organismu.

Sněte, čtěte, povídejte...

Jakmile si zářiče sami spustíte, stačí si jen vybrat, jestli si necháte prohřívat organismus a budete ležet se zavřenými očima s myšlenkami třeba na moře, nebo jestli si budete číst, případně povídat s partnerem a u toho poslouchat příjemnou hudbu. Solární louka na rozdíl od klasického solária nevyžaduje použití speciálních brýlí. Ovšem kdo chce, ten je tady rovněž najde. Výhodou je, že se můžete různě polohovat a otáčet, což napodobuje „opravdové“ slunění jako na pláži nebo louce.

Vitamin ve slunečním záření

Nezapomeňte na to, že opalování v solární louce má na lidský organismus stejný účinek jako pobyt na přímém slunci. Kromě zhnědnutí pokožky dochází ke zlepšení proudění krve a často má léčebný efekt na krevní oběh a nervový systém. Aktivuje fyzickou výkonnost a posiluje imunitní systém, navíc při procesu vstřebání UV záření dochází i k tvorbě vitamínu D3. Jeho prostřednictvím je zajišťováno zásobování kostí a orgánů vápníkem.

Pro dobrou náladu

Nelze pominout ani to, že při opalování nastává vylučování endorfinů, tedy látek způsobujících dobrou náladu. Na rozdíl od pobytu na slunci lze přesně a individuálně stanovit dobu nutnou pro pobyt na solární louce, čímž lze zabránit vzniku slunečních alergií, spálení pokožky, či vzniku jiných nežádoucích vlivů. Proto neberte bronzové zbarvení pokožky jako hlavní přednost solární louky a vnímejte především její příznivé účinky na organismus, třeba za pochmurného počasí, kdy je venku málo slunečního světla. Mimochodem, relaxační louka má jednoznačně pozitivní vliv na spánek!

Nemůžete se spálit

Sluneční záření je přirozená energie, kterou potřebujeme k životu, ale jak často se má solární louka navštěvovat, aby to bylo zdraví prospěšné? Pokud do ní chcete chodit za účelem opálení, zpočátku je nejlepší absolvovat ji maximálně obden, častěji je to pro pokožku nebezpečné, protože opalovací proces trvá ještě 24hodin po opuštění louky. Je nutné začínat pozvolna, aby se povzbudila tvorba pigmentu. Další týden jsou ideální tři návštěvy a po dosažení požadovaného odstínu stačí návštěva jednou za deset až čtrnáct dní. Opravdu dbejte na pozvolné opalování a nechtějte být snědí jako od moře ihned. Za prvé to nejde a za druhé pokud se překročí dávka záření, mohlo by dojít ke spálení kůže.

Z relaxačního centra budete odjíždět příjemně naladěni a s předsevzetím, že při příští návštěvě zkombinujete solární louku třeba s masážemi, protože právě masážní procedurám vyhovuje uvolněné prohřáté tělo, které budete mít po návštěvě solární louce v INFINIT. Více na www.infinit.cz.

Náš tip!

Minuta v privátní solární louce vás vyjde na 8 Kč na osobu, na začátek se doporučuje 15– 20 minut (podle vašeho fototypu). Relaxační centrum INFINIT připravilo pro páry speciální jarní akci, a to opalování v solární louce na 18 až 30 minut za pouhých 280 korun pro dvě osoby.

Relaxační centrum Infinit Vysočany

Nabízí privátní solární louku, fitness centrum, odborné masáže, zážitkové balíčky, finskou privátní saunu a privátní whirlpool.

Adresa: Malletova 1141 (Hotel Step), Praha 9 – Vysočany Kontakty: tel.: 739 500 234 web: www.infinit.cz Otevírací doba: Po – Ne 9:00 – 23:00

Doporučujeme

Články odjinud