6
Fotogalerie

Jak si vybrat svatební kytice podle sezóny?

Jelikož každá nevěsta je jedinečná osobnost, stejně tak jedinečná by měla být její svatební kytice. Pokud sama nevíte, která květina by se k Vám nejlépe hodila, nebo nemáte žádnou vysloveně oblíbenou, řiďte se podle sezóny.

Jak si vybrat květiny a barvy dle sezóny?

Tipy pro jarní svatby:

  1. Tulipány, narcisy, lilie (zejména ďáblík bahenní a velikonoční lilie), magnólie, gardénie, hortenzie, gerbera sedmikrásky i petrklíče jsou ve své podstatě velmi prosté a neokázalé květiny, s jejich skromností se ovšem pojí neobyčejný půvab. Není nutné vymýšlet pro ně složitá aranžmá, naopak, nejlépe vyniknou v čirých skleněných vázách, nebo dokonce kořenáčích – čím víc, tím lépe. Držte se jednoho druhu, ale nebojte se kombinovat barvy, ať jsou Vaše dekorace veselé!
  1. Pro svatbu na přelomu zimy a jara nechte nevěstě a družičkám uvázat kytici a věneček z gipsophyly (tzv. nevěstin závoj), obojí vypadá krásně k jednoduchým šatům.
  1. Jarní barvy jsou pastelové odstíny: zelené, růžové, fialkové, ale zrovna tak je ten pravý čas pro sytou žlutou.

Tipy pro letní svatby:

  1. Veselé květy, jako jsou slunečnice, pivoňky, hortenzie, sedmikrásky, jiřiny, cínie a růže. Nebo můžete vytvořit svěží, vzdušný vzhled s bílou na bílé - pomocí růže, stefanotisu . Krásná harmonie barev je bílá kala v kombinaci modré hortenzie.
  1. V létě doporučujeme začlenit přírodní prvky, jako je ovoce, zelenina, dokonce i hmyz (například berušky nebo vážky)
  1. Pokud plánujete svatbu u moře, začleňte jako dekorační prvky mušle, písek, a aranžmá do skla.
  1. Svatební slavnost pak může mít mnoho podob, které se v jiném období jen sotva můžete dopřát: snídaně na terase, piknik v zámeckém parku, tanec v zahradním altánu nebo pozdní grilování za svitu loučí.
  1. Barevná paleta: Jasné a odvážné odstíny – růžové, tmavě červené nebo manga, broskvové a tmavě námořní – navy. Bílá je čistá letní klasika, akcent s nádechem žluté, červené nebo zlaté, je krásná kombinace.

Tipy pro podzimní svatby:

  1. Svatební kytice laděná do podzimních tónů nebo ozvláštněna o plody je překvapivě krásnou variantou ke standardně používaným květinám.
  2. Pestré květiny – levandule, bylinky, břečťan, astry, chryzantémy, cínie, gerbera, růže a slunečnice.
  1. Použijte podzimní sklizeň pro inspiraci - tykve, dýně, zlaté podzim listí, balíky sena, džbány jablečného vína, panenská jablíčka nebo ořechy z Vašeho sadu, vonné tyčinky a svíčky.
  1. Barevná paleta: můžeme se držet matky přírody, která má pestrý výběr barev v tomto období od červené pomerančové, oranžové, hnědé a žluté, zajímavý zvrat do tradičního schématu podzimní ch barev v kombinaci s metalickými barvami - zlato, měď, bronz pro větší šmrnc.

Tipy pro zimní svatby:

  1. Amaryllis, kamélie, jasmín, orchideje, vánoční hvězdy, cesmína
  1. Obklopte se svícemi, loučemi, lucernami a vše doplňte vánočními ozdobami, které dodají tu správnou atmosféru.
  1. Barevná paleta: použití bílé a krémové se stříbrem nebo zlatem, v zimě jiskří - ledově modrá se stříbrnou, červená v kombinaci s bílou, stříbrnou či zlatou.

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

Doporučujeme

Články odjinud