Jak vybrat správnou vůni!

Jak vybrat správnou vůni!

Přemýšlíte o tom, že byste si koupila novou vůni? Jak si ale vybrat „tu pravou“? Přinášíme vám ve spolupráci s odborníkem z Parfums.cz Radkem Ondrášíkem odpovědi na nejčastější otázky.

Parfém dokáže působit na člověka. Může ovlivnit náladu člověka. Je to pravda? Ano, parfémy opravdu ovlivňují nejen náladu, ale i emoce. Příjemné vůně dokážou velmi rychle zlepšit náladu, pronikavé a velmi intenzivní vůně naopak mohou zneklidňovat a případně i vyvolávat určité potíže.

Efekt parfému může naznačit samotné složení parfému. Například citrusové plody a zelený čaj povzbuzují vaší mysl. Smyslnost ve vás vyvolá jasmín a orientální koření a pro relaxaci se můžete naopak zahalit do květů levandule.

Jak zkoušet parfémy? Nejprve si nechte nastříknout několik vůní na papírky. Pokud vás upoutala vůně některého z parfémů, nejlépe si parfém vyzkoušíte tak, že jej aplikujete zespodu na zápěstí nebo předloktí. Parfém neroztírejte!

Teprve po několika minutách se uvolní další složky parfému a vůně se rozvine. Zhruba po čtvrt hodině si můžete utvořit tu správnou představu, jak parfém skutečně voní.

Nejvhodnější doba na nákup je odpoledne, kdy vůně vnímáte nejintenzivněji. Testování parfémů se vyhněte, pokud jste chvíli předtím jedla kořeněné jídlo či berete nějaké léky. Vaše vjemy tím vším ztrácejí na schopnostech. Parfém rovněž netestujte, když jste navoněná jinou vůní, jelikož může dojít k vzájemnému překrytí a váš výběr by nebyl zcela objektivní.

Mějte také na paměti, že každý typ pokožky reaguje na vůně jinak a zatímco vás parfém na jiné ženě omamuje, může na vás samotné působit jako levný osvěžovač vzduchu.

Na internetu se dají parfémy pořídit mnohem levněji. Nemohu se nějak napálit? Parfémy jsou v České republice drahé. Stejné nakoupíte v zahraničí za podstatně nižší ceny, někdy pouze za zlomek ceny v ČR. Na internetu platíte bezprostředně za samotnou vůni. Ne za reklamu, zvučná jména, krásný obal a drahé sklo. Je však velmi důležité, aby byli zákazníci obezřetní.

Měli by nakupovat pouze u seriozních prodejců, kteří prodávají originální značky, mají dostatečné skladové zásoby a jsou schopni zboží dodat v termínu a samozřejmě neporušené. Zárukou bezproblémového nákupu by měl být pro zákazníka certifikát APEK, který stvrzuje, že certifikovaný obchod dodržuje základní pravidla bezpečného nákupu.

ČTĚTE TAKÉ:

Letní trendy v manikúře

Doporučujeme

Články odjinud