Jaké spodní prádlo letos letí?

Jaké spodní prádlo letos letí?

Letos se na výsluní vyhřívá především hladké prádlo v klasických nebo pastelových barvách a na stále větší oblibě získává také prádlo bezešvé.

Loni bylo oblíbenější prádlo krajkové, volánkové, hodně barevné, letos s převahou vede prádlo jednoduchého designu, tvarů a linií bez přehnaných ozdob a doplňků – takovéto prádlo se nyní prodává dokonce až o 15 procent více než loni.

Kromě klasických barev, tedy bílé a černé, se stále velmi dobře prodává červená. Je symbolem erotiky, takže po ní bude poptávka stále. Nicméně do pozadí šla trochu tělová barva a do popředí se dostávají právě pastelové barvy, stříbrná barva nebo třeba kombinace šedé a růžové. Barvy ale letos rozhodně nejsou křiklavé. A pokud jsou v kombinaci, tak se příjemně doplňují a nijak se netlučou.



Z tvarů podprsenek jdou stále velmi dobře na odbyt push-up podprsenky, stále více se prodávají kvalitní bezešvé podprsenky a dále jsou velmi oblíbené také podprsenky pro plnější tvary. U sportovních podprsenek se hledí spíše na kvalitu a funkčnost, a oblíbenými barvami jsou tak především ty klasické – bílá a černá.





Zákazníce častěji vybírají klasické tvary spodních kalhotek, do pozadí se tak dostala tanga. „Spodních kalhotek se prodává o 17 procent více než loni a tanga v tomto směru spíše stagnují. A přitom máme zjištěno, že objednávka průměrně obsahuje 2,5 kusu prádla, z čehož by se dalo vyčíst, že pokud si ženy kupují podprsenky, kupují si k nim i spodní klasické kalhotky. Ale o 50 procent více než tanga,“ uvedl Petr Vít, majitel a ředitel společnosti Astratex.

„Dámy letos dají především na kvalitu, prádlo prostě musí dobře sedět, nikde nevyčnívat a líbí se spíše prádlo, které splyne s tělem, pohodlně se nosí a pod oblečením není vidět. Barevnost a jemné pastelové barvy vůbec jsou poslední dobou hitem i v oblečení a není tomu jinak ani u spodního prádla. Nejsou to ale žádné křiklavé barvy, nic příliš lesklého ani žádné divoké barevné kombinace. Vše se příjemně doplňuje a mělo by i stejně příjemně doplňovat celkový outfit,“ uvedl Vít.





ČTĚTE TAKÉ:
Šokující proměna Petry Němcové







STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU


Doporučujeme

Články odjinud