Jarní trendy 2010 – Abstraktní potisky

Jarní trendy 2010 – Abstraktní potisky

Jarní sezóna 2010 je plná kontrastů, v módě se prolíná minimalistická jednoduchost a maximální bohatostí. Na jedné straně najdete puristickou bílou a na straně druhé křiklavé potisky. Nic pro bázlivé povahy, tento trend přímo křičí do světa slova o odvážnosti a sebevědomí své nositelky.

Co se týče potisků, tak zde rozhodně platí, že více je více. A nemluvíme o květinách z loňské sezóny, aktuální látky oslavují abstraktní extravaganci. Pruhy, skvrny, vzory zvířecí kůže, cákance, kruhy, nosí se jednotlivě i se navzájem prolínají a vytvářejí tak nepřehlédnutelné dílo.

Digitální potisky působí často velmi futuristicky, jako v případě celé kolekce Alexandra McQueena, Versace a Basso & Brooke. Další vzory pro změnu evokují obrovská plátna Jacksona Pollocka. Pokud si přece jen potrpíte na květiny, poohlédněte se po nich u Etro či Osmanyho Laffity.

Barevná paleta nabízí všechny možné odstíny základních barev, často se všechny objevují společně nebo jako tón v tónu. Velmi populární je žlutá se zelenou a modrou, šeříková s purpurovou a zářivě růžovou, černá s bílou a navzájem promíchané tóny modré.

Jednoduché střihy dávají vyniknout opulentním vzorům, které návrháři vytvořily tak, aby vyvolali maximální efekt. Na decentnost rovnou zapomeňte, odvažte se nosit extravagantní potisky od hlavy k patě. Pohrajte si s jednotlivými kousky a nebojte se kombinovat nekombinovatelné. Ten trend přímo vyzývá k hravosti a pobavení.











Foto: archiv firem, Blow.co.uk

Doporučujeme

Články odjinud