Konec s kosmetickými zlozvyky! Letos se budu odličovat správně!

Konec s kosmetickými zlozvyky! Letos se budu odličovat správně!

Nebylo by fajn se v novém roce probouzet, při pohledu do zrcadla si říct „Dobré ráno, krásko!“ a myslet to upřímně? S několika novými návyky a zdravým životním stylem by to neměl být problém!

Čistěte pleť

Přiznejte si to, občas jste na sklonku dne tak unavená, že odličování prostě odložíte na ráno, protože už na něj nemáte sílu. Dejte si do nového roku předsevzetí, že tomuto zlozvyku je konec.

Pleť si prostě musíte před spaním vyčistit za každou cenu, jinak dostanou prostor bakterie, které mohou způsobit pěknou neplechu. Špatná péče o pleť navíc vede k jejímu předčasnému stárnutí. K čištění pleti používejte jemný odličovač a na noc na obličej aplikujte jemný hydratační krém.

Pokračování 2 / 8

Hydratujte

Je velmi důležité si poté, co si pleť vyčistíte, namazat obličej hydratačním krémem. Tak se zabrání vysychání a předčasnému zvrásnění kůže. Opravdu se vyplatí investovat do kvalitního nočního krému.

Hydratace se týká i vašich rukou a nohou. Alespoň jednou týdně je silně namažte hydratačním tělovým mlékem a oblečte si ponožky a rukavice, abyste jim dopřála celonoční masku.

Pokračování 3 / 8

Pečujte o zuby

Vaše zuby jsou první, co všichni vidí, když se usmíváte, takže by měly být perleťově bílé! Ujistěte se, že čištění zubů nevynecháváte ani ráno, ani večer. Tím se vyhnete kazům, ale i špatnému dechu. Vyberte si co nejlepší zubní kartáček, který měňte každé tři měsíce, a kvalitní zubní pastu.

Ve vaší výbavě by neměla chybět ani zubní nit a ústní voda. Pokud vám zuby i přesto žloutnou, zkuste do nich občas kartáčkem po čištění zubů vmasírovat jedlou sodu, která je přirozeným bělidlem.

Pokračování 4 / 8

Vlasy do drdolu

Pokud máte dlouhé vlasy, dávejte si je na spaní do drdolu. Pravděpodobně jste to netušila, ale během převalování a otáčení se ve spánku se vaše kadeře mohou poškodit. Když si uděláte drdol nebo zapletete cop, budou vaše prameny ráno po rozpuštění krásně nadýchané a zdravé.

Co se týče vlasových přípravků, zainvestujte do výživné masky. Aplikujte ji alespoň dvakrát měsíčně a nechte ji působit přes noc, pak budou vaše vlasy krásně lesklé a hebké. Místo masky můžete zkusit také kokosový olej, který má přímo zázračné účinky.

Pokračování 5 / 8

Pravidelná hygiena

Tato rutina by měla být samozřejmostí, ale stejně jako u čištění pleti má člověk občas tendenci sprchu vynechat. Raději se ale snažte dát si sprchu ráno i večer, obzvlášť pokud hodně sportujete. Nepoužívejte příliš horkou vodu, abyste předešla dehydrataci pokožky.

Pokračování 6 / 8

Pozor na jídlo

Vyhýbejte se potravinám, které škodí vaší pleti. Mezi ně spadá sladké a mastné jídlo, jenž může způsobit akné, slané potraviny a alkohol vás zase nafouknou. Snažte se večeřet něco lehkého a vyhýbejte se alkoholu, cukru a soli.

Pokračování 7 / 8

Cvičte

Snažte se cvičit několikrát týdně alespoň 35 minut. Pokud zatnete zuby a vydržíte, uvidíte, že za čas si vaše tělo o cvičení řekne samo. Krom zlepšení kondice totiž pravidelné cvičení zlepšuje i psychiku a zabraňuje stresu a úzkostem, takže má vlastně terapeutické vlastnosti.

Pokračování 8 / 8

Spěte hodně a na zádech

Spaním na břiše nebo na boku přenášíte velkou část váhy právě na obličej, takže budete po ránu oteklá. Zkuste spát na zádech a také si pořídit saténové nebo hedvábné polštáře, které budou šetrnější k vašim vlasům. Spěte alespoň 8 hodin denně.

Vaše tělo se během spánku regeneruje, tudíž je odpočinek velmi důležitý. Nic se však nemá přehánět, ideální doba spánku je někde mezi 7 až 9 hodinami.

Doporučujeme

Články odjinud