Konec stárnutí: 5 ověřených triků, které mu zabrání

Konec stárnutí: 5 ověřených triků, které mu zabrání

Je mnoho faktorů, které ovlivňují stárnutí vaší pleti. Některé nemáte šanci ovládnout, ale pokud chcete stále vypadat mladistvě, jsou tu kroky, které byste si měla osvojit, aby vaše pleť stále zářila.

Chytře vybírejte doplňky stravy

Kolagen je potřebný pro tvorbu nové kůže, ale mnoho dermatologů je skeptických vůči vitamínům, které kolagen obsahují. Poukazují na to, že jejich polykání nemusí nutně znamenat, že se kolagen dostane do kůže. Místo toho odborníci doporučují doplnit jídelníček o aminokyseliny. Ty jsou nezbytné pro vaše tělo k tomu, aby si vytvořilo vlastní kolagen.

Pokračování 2 / 5

Myjte si obličej dvakrát denně

Těm ženám, které trpí na akné, je pravidelné mytí obličeje doporučováno odjakživa. Pravdou ale je, že pravidelné mytí je důležité také proto, aby vaše pleť nestárla. Nečistoty na obličeji totiž nutí pokožku produkovat víc mastnoty, aby zabránila jejich průniku hlouběji, a mastnota pak ucpává póry. Proto doporučujeme si obličej dvakrát denně čistit, abyste se zbavila nečistot a odumřelých buněk.

Pokračování 3 / 5

Snižte příjem cukru

Špatná zpráva pro všechny mlsné jazýčky – cukr škodí naší pleti. Stejně tak, jako přidává centimetry v pase, je hlavním viníkem vyčerpané pokožky, která rychleji stárne, protože způsobuje chronický zánět. Odborníci tedy doporučují snížit příjem cukru a nahradit ho ovocem a zeleninou. Tak si vaše pleť udrží mladší vzhled mnohem déle.

Pokračování 4 / 5

Pijte víc vody

Voda je vláha pro vaši pleť, proto si hlídejte pitný režim. Optimální příjem vody je alespoň 2 litry denně. Ale pozor! Pijte opravdu vodu! Coca-cola, limonády, káva, alkohol či energetické nápoje vaší pokožce ani tělu rozhodně neprospívají a neměly by se počítat do vašeho pitného režimu. Dva litry kávy denně vám opravdu neprospějí! Zkuste sladké pití nahradit právě vodou, a pokud ji potřebujete ochutit, použijte citron, který navíc pomáhá při spalování tuků.

Pokračování 5 / 5

Přestaňte kouřit

Není to žádná novinka, ale nikdy není na škodu si to připomenout – kouření škodí vašemu tělu i vaší pleti, proto s ním skončete nebo ho alespoň omezte. Uvidíte, jak se vaše zašedlá pleť po čase rozzáří! Podle studií prováděných na dvojčatech, kdy jedno nekouřilo a druhé kouřilo přes pět let, byly jasně viditelné důkazy, že kouření je opravdu zabijákem mladistvě vypadající pleti.

Doporučujeme

Články odjinud