Kouřové oči

Kouřové oči

Módní přehlídky přinášejí nejen žhavé módní trendy, ale udávají také směr v účesech a líčení. Tím nejvýraznějším trendem sezóny podzim-zima 2009/2010 se bezpochyby staly temně orámované oči s výrazným kouřovým efektem.

Spousta módních návrhářů v Paříži, Miláně či New Yorku poslala na přehlídková mola modely s výrazně nalíčeným pohledem bez ohledu na to, jaký styl oblečení měly představit. Denní i noční, slavnostní i uvolněný, všechny tyto vzhledy spojily právě kouřové oči v temných odstínech černé, šedé a hnědé, ale také modré, fialové či s nádechem červené. Nebojte se odvážného líčení na denní nošení, pokud vám po pozice v zaměstnání dovoluje. Tuto sezónu je povoleno vše.

Výrazné oči doplňte jen lehkým náznakem broskvového či starorůžového zdravíčka a rty neličte vůbec či jen přirozenými odstíny rtěnky.

Chanel tento podzim nepřichází jen s limitovanou kolekcí podzimního líčení, ale také s novou řadou Noirs Obscurds de Chanel, linií inspirovanou legendárními černými koktejlovými šaty, které Coco Chanel představila v roce 1926. Právě jednoduchý střih a černá barva způsobily skutečnou revoluci v pohledu na dámskou módu. „Ženy přemýšlejí o všech barvách kromě těch, které jakoukoli barvu postrádají. Říkám, že černá obsahuje vše. Stejně tak bílá. Reprezentují absolutní krásu. To je ta dokonalá harmonie. Když ženu na ples obléknete do černé nebo bílé, všechny pohledy budou směřovat na ní,” kdysi prohlásila Mademoiselle Chanel a stejné filozofie se řídil také Peter Phillips při vytváření temné kolekce úžasně efektního líčení. Černá tu získává nový rozměr a hloubku. Pro dokonale výrazné a sofistikované kouřové líčení očí sáhněte právě po paletce se čtveřicí očních stínů Quatuor Boutons de Chanel „Les Folies Noires“. Elegantní černá lesklá krabička v sobě ukrývá čtyři různé odstíny černé, ve kterými se nemůžete při vytváření uhrančivého pohledu splést.

Cena: 1620 korun

Giorgio Armani sází na jemnější, ale o nic méně efektivnější líčení očí. Na trhu se nyní nově objevují čtyři drobné paletky pro líčení očí v odvážných metalických barvách, které vykreslí a zdůrazní oči a dodají jim stínování. Každá ze čtyř harmonicky sladěných paletek, které jsou tvarované jako terče, tvoří svůdný akord koncentrované barvy s tmavou oční linkou ve svém středu, zářivou barvou pro zdůraznění a vnějším lemem temného metalického očního stínu. Hedvábně jemné a barevně vyrovnané textury, které se zcela snadno nanáší na víčka a lze je dle libosti mísit. Hydratační složky zajistí komfort citlivé pleti víček a okolí očí, speciální vosky zafixují jemné pudry a pigmenty a tak zajistí na celý den intenzivní a odzbrojující pohled.

Cena: 1350 korun

Pro decentnější povahy připravila značka Estée Lauder paletky stínů Signature Eyeshadow Quad. Jedná se o čtyři klasické oční stíny nakombinované od těch nejsvětlejších po nejtmavší a zároveň se zde objevuje i kombinace mezi matnými, středně perleťovými a perleťovými odstíny. Oční stíny dlouho vydrží v neporušeném stavu, nedrolí se a barva vydrží dlouho zářivá a jasná, zejména díky speciální zapouzdřeným pigmentům a pudrům. Textura je maximálně hladká a dobře se roztírá.

Cena: 1350 korun

Pokud si nemůžete dovolit investovat do luxusní kosmetiky, aktuálního trendu kouřových očí a fialového závoje na víčkách se rozhodně nemusíte vzdát. Jillian Dempsey vytvořila pro značku Avon nové oční stíny a sestavila je do atraktivní paletky Purple Haze. Nové stíny jsou bohatší na pigmenty a proto dají očí výraznější vzhled a sytost nalíčení. V praktickém balení se velkým zrcátkem najdete také větší aplikátor a samotné stíny mají vypouklý tvar pro lepší a pohodlnější použití.

Cena: 259 korun

foto: archiv firem, internet

Doporučujeme

Články odjinud