Krásná blondýna

Krásná blondýna

Jen máloco zůstává módní a trvale populární jako oblečení v černé barvě, džinové kalhoty, kouřové líčení očí a také blond vlasy. V moderní historii spustila světlovlasou horečku herečka Marylin Monroe a od té doby nejedna žena alespoň jednou zatoužila po blonďaté hřívě.

Módní trendy ve vlasové tvorbě sázejí na silné, zdravé vlasy plné lesku. To však při častém odbarvování dosáhnout bez pravidelné péče s pomocí kvalitních přípravků je takřka nemožné. Pokud si přejete světlé vlasy, které zároveň dobře vypadají, začněte se o svou kštici skutečně starat. Světlé vlasy, ať již přírodní či odbarvené, mají tendenci se lámat, neboť se snadno vysušují. Tím že méně odrážejí světlo jim navíc chybí také tolik požadovaný lesk. A na to vše je nutno se při cestě za oslňující blonďatou hřívou zaměřit.

Stát se blondýnkou není nikterak těžké, ovšem pouze pokud se svěříte do rukou zkušeného odborníka. Správně odbarvit tmavé vlasy, aniž by se výrazně poškodily, raději doma nezkoušejte. Nechcete-li ovšem na hlavě mít „gumové“ prameny, kterou budou vysušené, lámavé a prakticky bez života. Taková poškození se napravují velmi těžko, dlouho a často je ostříhání jediným rozumným řešením. Kadeřníci pracují s profesionálními barvami, u nichž sami míchají složení a ovlivňují tak celkový výsledek. Odborník také bere ohled na aktuální stav vlasů, což barvy na domácí použití nikterak nezohledňují. Výraznou změnu odstínu tak opravdu svěřte do rukou zkušeného kadeřníka a na domácí experimenty zapomeňte.

Kadeřnice hollywoodských hvězd Tracey Cunningham připravila ve spolupráci se značkou Redken kolekce zesvětlovačů, barev a speciální péče pro světlé vlasy Blonde Glam. Tracey se stará o perfektní účesy takový celebrit jako Jennifer Lopez, Cameron Diaz, Molly Sims a když se podíváte na tyto krásky, ihned pochopíte, že tato žena má s blond velké zkušenosti. Nová kolekce Blonde Glam umožňuje každému získat okouzlující blond odstín ve stylu New York City, a to od nejstudenějších platinových tónů po jemné odlesky v barvách champagne. „Neexistují žádná omezení,“ říká Tracey. „Mohu přípravky použít na tmavou brunetu, jako je Jennifer Lopez, pro přidání bohatých a zářivých tónů nebo na přirozeně světlovlasé klientky, jako je Cameron Diaz, pro tvorbu studených a neutrálních blond odstínů.“

Odbarvené vlasy, ať již celé či melírované, vyžadují speciální zacházení a dokonalou výživu. Řada Redken nabízí také vysoce účinnou domácí péči založenou na originálním několikafázovém Crystal Shine komplexu pro podporu lesku, rozjasnění barvy a posílení a objem. Komplex obsahuje vedle ochranných UV filtrů a antioxidant také proteiny pro pevnost, polymery pro objem a hebkost a výtažky z grapefruitu dodávající lesk a čistotu světlým barvám.

Řada obsahuje jemný šampón, smývatelný kondicionér, péči aktivující barvu velmi světlých blond melírů, péči aktivující barvu teplých blond melírů, péči bez oplachování dodávající lesk, rozjasňující péče pro oživení melírů Perfect Platinum a Rich Vanilla a také ochrannou pěnu pro objem a hebkost blond vlasů Blonde Glam Dream Whip. Hedvábná pěna obsahuje ochranný komplex, který dodává vlasům jemnou hebkost plnou objemu a oslňujícího lesku. Současně pomáhá chránit zcitlivělé vlasy před lámáním a poškozením. K dostání jsou všechny výrobky v kadeřnických salónech Redken, kde vám také vykouzlí požadovaný blond odstín podle aktuální kolekce. Cena se pohybují od 535 korun.

Také kadeřníci pracující se značkou Schwarzkopf mají od letošního roku ucelený nástroj pro získání a zachování světlých odstínů. Řada BlondMe obsahuje tekuté krystaly poskytující vlasům skutečně zářivý lesk. Vyživující mikročástice vyplňují křehké vlasy, čímž jsou dodávající sílu a čistící složky detoxikují a odstraňují nečistoty.

Díky domácí péči BlondMe můžete maximálně podpořit krásu jak svých přírodních blond vlasů, tak prodloužit krásu vytvořeného blond odstínu při každém mytí, takže se budete cítit jako byste právě odešli z kadeřnického salonu s novou barvou. Říká se, že s blond barvou se žena cítí mladší, plná sebevědomí, více žensky, atraktivně, luxusně. BlondMe bylo vytvořeno proto, aby vaše blond byla dlouho krásná a vy jste se proto mohly cítit skvěle.

Foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud