Krk stárne rychleji než obličej: Jak tomu předejít?

Krk stárne rychleji než obličej: Jak tomu předejít?

Když přijde na péči o pleť, je spousta žen ochotná utratit spoustu peněz za drahé přípravky, které podporují mladistvý vzhled. Na krk ale většina z nás zapomíná, i když je stejně viditelný jako obličej a projevům stárnutí často podléhá dřív. Jak se o krk starat?

Kůže na krku je tenčí než v obličeji

Možná si to neuvědomujete, ale kůže na krku je skutečně velmi tenká, takže péče o pleť je v této oblasti velmi důležitá. Kůže v těchto místech nemá příliš kolagenové podpory, a ztráta elasticity se tak projevuje dříve než v obličeji. Proto platí rada našich maminek, že tvář končí u hrudníku a ne u čelisti, proto je potřeba krku věnovat minimálně stejnou péči, jakou dopřáváte svojí pleti v obličeji.

Pokračování 2 / 6

Šála je nepřítel

Jestli si myslíte, že obalení krku velkou vlněnou šálou je skvělá věc, mýlíte se. Šály a šátky jsou jedním z nestárnoucích módních trendů pro zimní období, jejich nošení ale kůži na krku velmi vysušuje. Tím samozřejmě nechceme říct, že byste měla v mrazu chodit s odhaleným krkem a riskovat vážné nachlazení. Určitě byste se ale měla zaměřit na dostatečnou hydrataci kůže na krku a také používat výživné oleje. Snažte se také vybírat si šály z co nejměkčích materiálů.

Pokračování 3 / 6

Čistit se má i krk

Používáte na obličej odličovací mléko i micerální vodu, zatímco krk pouze omyjete obyčejným mýdlem určeným na tělo? Děláte chybu. Stejné přípravky, které používáte na pleť v obličeji, byste měla aplikovat i na oblast krku a dopřát mu řádné čištění, abyste ho zbavila všech nečistot i stop po parfému. Při čištění krku se snažte používat jemné pohyby směrem nahoru.

Pokračování 4 / 6

Vyhněte se peelingu

Jakkoliv se peelingy pro kůži na zbytku těla doporučují, protože vám pomůžou zbavit se odumřelé kůže, krk se snažte vynechat. Jak už bylo řečeno, kůže na krku je velmi tenká, a tak by ji peeling spíš mohl poškodit.

Pokračování 5 / 6

Pozor na parfém

Ani parfém vaší pokožce na krku příliš nesvědčí. Po jeho aplikaci je totiž kůže citlivější na slunce a také se může stát, že vám vaše oblíbená vůně bude pokožku odbarvovat. Parfém si proto stříkejte přímo za každé ucho, kde je kůže méně viditelná a ani slunce k ní nemá tak přímý přístup.

Pokračování 6 / 6

Chlad je přítel

Výživné masky se dnes už dají sehnat i přímo na krk, vybírejte si ale především ty chladivé, protože právě chlad vašemu krku velmi prospěje. Existují ale i rychlejší řešení, než je maska, pokud zrovna nemáte čas. Oblíbenou metodou se v poslední době stal jednoduchý rituál – ponořte si každé ráno obličej i krk do ledové vody a snížíte tak příznaky stárnutí.

Jaký je anti-age krém, který obsahuje zlato? Podívejte se na video:

Doporučujeme

Články odjinud