Kterou depilaci zvolit? Vyzkoušeno za vás na vlastní kůži

Kterou depilaci zvolit? Vyzkoušeno za vás na vlastní kůži

O tom, jak jednoduše dospět k dokonale hladké pokožce, přemýšlí v létě snad každá žena. Společně s redakcí časopisu Dieta jsme se rozhodly některé způsoby depilace otestovat. Nasadily jsme proto pro vás vlastní kůži a vyzkoušely ty nejmodernější metody, jak se chloupků bezbolestně zbavit. Inspirujte se.

METODA IPL (ODBORNÁ), vyzkoušela šéfredaktorka Petra

Základem metody je přeměna světelného impulzu v teplo. Vychází se z toho, že každý chloupek je zabarven barvivem melaninem, který je schopen pohltit světlo (čím tmavší, tím lepší). Přístroj vyšle světelný impulz, chloupek se zahřeje a teplo jeho kořínek zničí.

Ačkoli je tato metoda velmi účinná, pro nejlepší výsledek je potřeba ji pětkrát opakovat. Chloupky totiž dorůstají postupně a IPL je účinné pouze v jejich růstové fázi. Opakování se doporučuje absolvovat po 3 až 5 týdnech podle toho, jak rychle vaše chloupky dorůstají.

Na vlastní kůži: „Dlouhé roky jsem se spoléhala na obyčejnou žiletku. Když jsem ale IPL vyzkoušela, byla jsem spokojená. Nejenže ošetření trvalo chvilku, ale vůbec nic mě nebolelo. Potěšilo mě, že vzhledem ke své extrémně citlivé pleti jsem neviděla žádné zarudnutí ani zarůstání chloupků nebo pupínků. Efekt hladké pokožky bez chloupků pak vydržel více než půl roku.“

Cena: 2000 Kč (podpaží), až 24 000 Kč (lýtka)

Kde: Petra Clinic

METODA IPL (DOMÁCÍ), vyzkoušela redaktorka Alexandra

Systém pro domácí depilaci funguje na stejném principu jako zařízení v salonech, kdy aplikuje na kořínek chloupku jemné světelné pulzy. Součástí je nástavec na obličej, nástavec na ošetření chloupků v oblasti bikin a větší nástavec na tělo.

Na vlastní kůži: „Přístroj Philips Lumea jsem začala používat vloni v létě. Jsem s ním spokojená, protože mě s ním odstraňování chloupků nebolí a při správném a důkladném používání se chloupky opravdu ztrácejí. I když se sem tam občas nějaké objeví, vím, že to chce čas. Když se do procedury vrhnu, chloupky, které vyrůstaly, se uvolní a vypadnou. Metodu jsem aplikovala jednou za šest týdnů a mezitím jsem párkrát využila i žiletku.“

Cena: přístroj Philips Lumea, zhruba 11 000 Kč

CUKROVÁ PASTA, vyzkoušela webeditorka Alžběta

Tahle metoda depilace je v poslední době stále populárnější, i když není žádnou novinkou. Používaly ji již ženy ve starověku. Cukrová pasta je ryze přírodní a neobsahuje žádné chemikálie. Je tak vhodná hlavně pro ženy, které mají citlivou pokožku.

Funguje podobně jako vosková depilace, jen cukrová pasta se strhává po směru růstu chloupků. Proto je i méně bolestivá a snižuje podráždění. Po depilaci cukrovou pastou chloupky postupně slábnou a nezarůstají. Hladká pokožka vám vydrží až několik týdnů. Na vlastní kůži: „Kosmetička vám chloupky odstraní rychle a skoro bezbolestně. Navíc používá ke strhávání depilační pásky.

Na štípání při strhnutí si rychle zvyknete a nakonec oceníte, že to nepříjemné udělá někdo za vás. Sama na sebe totiž budete určitě opatrnější a depilace bude trvat o to déle.“

Cena odborné depilace: 100 až 800 Kč (podle velikosti partie)

Kde: Studio Bomton Loft, Brumlovka

ORIENTÁLNÍ DEPILACE, vyzkoušela editorka Iveta

Med, cukr, fíky, pomeranče a léčivé bylinky – to vše je potřeba k přípravě speciální hmoty k depilaci. Pomocí kuličky o velikosti vlašského ořechu kosmetička postupně chloupky vytrhává. Hmota se využívá i k tomu, aby nedošlo k podráždění pórů, které jsou díky zákroku otevřené. Bylinky se potřením depilovaných míst vstřebávají do pokožky a regenerují ji. Hmota zároveň zamezuje růstu dalších chloupků, takže během příští návštěvy je procedura mnohem kratší (i levnější), protože chloupků je méně. Depilace celého těla trvá zhruba hodinu a půl. Vzhledem k tomu, že je metoda velmi šetrná, využívají ji i těhotné ženy.

Na vlastní kůži: „Hlavně ať je to rychle! To bylo jediné, co jsem si přála. Bála jsem se, že budu pro krásu opět skřípat zuby. Během pěti minut jsem ale zjistila, že ačkoli mi na nohou už zmizelo několik chloupků, já jsem naprosto v klidu. Kosmetička mi vysvětlila, že nejdůležitější je, jakým způsobem se depilace provádí.

Správné je vytrhnout chloupek i s cibulkou, což vede k tomu, že se třeba o lýtka nemusíte starat čtyři až šest týdnů. Příjemné pro mě bylo i zjištění, že chvilku po depilaci jsem měla nohy bez zarudnutí a pupínků. Navíc vždy ocením, když se dá v cestě za krásou využít darů přírody.“

Cena: 500 až 1000 Kč (lýtka), do 3000 Kč (celé tělo)

Kde: Wellness studio Jitka Nagyová

LASEROVÁ DEPILACE, vyzkoušela externí redaktorka Hana

Pomocí laserové depilace dosáhnete permanentní redukce nežádoucích chloupků. Laserová depilace je prováděna alexandritovým laserem GentleLASE (Candela, USA), který je vybaven dynamickým chlazením, a tím zvyšuje komfort zákroku, čímž se procedura stává téměř bezbolestnou.

Na vlastní kůži: „Ležím na lehátku a po mých předloktích pomalu klouže hlavice laserového přístroje GentleLASE. Občas to nepatrně štípne, asi jako při běžné depilaci.

Po pár desítkách minut si můžu oklepat z paže už jenom zbytky spálených chloupků. Nakonec dostávám pytlíček s ledem k příjemnému ochlazování. Pro trvale hladkou pleť je optimální absolvovat proces zhruba čtyřikrát až šestkrát. Laser totiž trvale zničí jen ty vlasové cibulky, které se právě nacházejí v aktivní růstové fázi. Ty další přijdou na řadu při příštím sezení.“

Cena: od 4000 Kč, 5750 Kč (lýtka), 800 Kč (horní ret)

Kde: Laserové centrum Anděl

Článek vyšel v časopise Dieta

Doporučujeme

Články odjinud