Líčení na večírek

Líčení na večírek

Diáře se raketovou rychlostí plní společenskými událostmi, mezi kterými nyní jasně kralují vánoční večírky, ať již firemní či soukromé. K tomu patří slavnostnější oblečení, účesy a samozřejmě i líčení.

Zimní sezóna se nese ve velmi elegantním duchu a tomu nahrává i líčení plné ženskosti. Dokonalá pleť zářící zdravím a svěžestí, k tomu decentně zdůrazněné oči a smyslné rty v některém z bohatým odstínů červené. Klasický vzhled 40. a 50. let je právě nyní více než aktuální.

Chystáte-li se na večírek, přípravy začněte o několik dní dříve. Rozhodně se však vyhněte hloubkovému čistění, které pleť dráždí a pokožka potřebuje několik dnů, aby se dostala zpět do klidného stavu. Na noc použijte vypínací pleťové sérum, které rozzáří tvář, vyhladí jemné vrásky a projasní její tón. Jemný peeling vyhladí pleť, která se tímto pročistí a bude dokonale připravená na další krášlení. Ani ten nejlepší make-up na hrubé a olupující se pokožce nikdy nemůže vypadat dobře. Máte-li čas před samotným večírkem, dopřejte si půl hodinku s hydratační maskou na tváři. Tu naneste na pečlivě očištěný obličej a po dobu jejího působení si lehněte a relaxujte.

Na čistou pokožku aplikujte hydratační pleťový krém a na rty balzám, který je vyživí a připraví na další líčení. S takto připravenou pokožkou se můžete pustit na slavnostního líčení, které vám nebude trvat déle než 15 minut a přitom výsledek bude vypadat jako od profesionála.

1. krok: Make-up Na tvář naneste jemnou vrstvu make-upu. Při jeho výběru dbejte na vysokou kvalitu. Skvělou volbou je např. Color Clone Subli-Mat značky Helena Rubinstein. Tento přípravek se chová jen jemný závoj, který chrání a zároveň zkrášluje tvář. Křemíkový povrch umožňuje pigmentům Color Clone dokonale napodobit barevnou strukturu pleti a poskytnout tak bezchybný výsledek líčení přizpůsobený na míru, zcela bez efektu masky. Přípravek se nechal inspirovat matnou a živoucí hrou světla matných krystalů, pohlcuje světlo a jemně znásobuje jeho odraz, čímž opticky vyhlazuje a zmatňuje pleť.

2. krok: Korektor Kruhy a stíny pod očima dávají obličeji unavený a nezdravý výraz, jednoduše se jich zbavíte během několika vteřin s pomocí jemného, tekutého korektoru. Zapomeňte na ty hutné tyčinky a krycí krémy. Ty se usazují ve vráskách a pohled pak vypadá starší. Vhodnější je sáhnout po speciálním přípravku určených právě pro tyto účely. Jeden takový najdete v nabídce Max Factoru pod názvem Mastertouch. Snažte se nanést opravdu tenkou vrstvu a prsty ji vklepat do pokožky.

3. krok: Pudr Korektor a make-up potřebují zafixovat, aby na tváři vydržely po celý večer i noc. K tomu sáhněte po ultra jemném sypkém pudru, který naneste opět v tenké vrstvě velkým štětcem na celou tvář i dekolt. I zde sázejte na vysokou kvalitu, neboť vysoce kvalitní pudr se neusazuje v pórech a vráskách, netvoří nepřirozený efekt masky, ale naopak vyčaruje na tváři jemný, hedvábní závoj. Skvělým prostředkem je rozjasňující pudr z řady Capture Totale od Diora. Velmi lehké líčidlo v narůžovělém odstínu se přizpůsobí každému tónu pleti, dodává jas a světlo, kryje drobné nedokonalosti a vyhlazuje.

4. krok: Zdravíčko Poslední tečkou při líčení tváře představuje zdravíčko. Zapomeňte na tmavé barvy, bronzové odstíny, jasně růžovou. Ideálním tónem je broskvová či jemná růžová. Stejně důležité kritérium představuje hedvábná textura. Zdravě svěží výraz dodá obličeji tvářenka Affinitone od Maybelline, kterou tvoří jemné částečky, čímž je zaručen přirozený vzhled. Její složení navíc zabraňuje vysoušení pleti.

5. rok: Oční linky Ke klasickému vzhledu neodmyslitelně patří tmavá oční linka podél horních řas, jemně protažená směrem vzhůru (po vzoru Marylin Monroe). Sytou barvu a přesný tvar nedocílíte však obyčejnou konturovací tužkou, která se rozmazává. Pro perfektní vzhled sáhněte po tekutých či ještě lépe gelových linkách. Takové líčidlo nabízí v zimní kolekci společnost Lancôme, pro kterou vytvořil velmi přesné linky Aaron De Mey. K dostání je Ink Artliner v tmavě hnědé či decentně třpytivé černé.

6. krok: Řasenka Husté, dlouhé a tmavé řasy korunují líčení očí. Žhavou novinkou na trhu je dvoufázová řasenka, jejíž součástí je sérum reaktivující obnovu a růst řas. S jeho pomocí řasy méně vypadávají, ze dne na den posilněné a chráněné. Double Extension Growth Serum je první řasenka od L’Oréal Paris využívající veškerou účinnost reaktivujícího séra. Líčidlo výrazně prodlužuje, natáčí a zdůrazňuje každou jednotlivou řasu.

7. krok: Rtěnka

Symbolickou tečkou za zkrášlováním na večírek je pár kapek smyslné, elegantní vůně. Idylle francouzské značky Guerlain se řadí mezi květinové parfémy založené na harmonii růží.

foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud