Londýnské středoškolačky se učí chodit na jehlových podpatcích

Londýnské středoškolačky se učí chodit na jehlových podpatcích

Jste šestnáctiletá dívka studující v Londýně střední školu s cílem jednou uspět v byznys světě britské metropole? Šupem se přihlaste do vládou placeného předmětu „Sexy Heels In The City“ neboli „Sexy podpatky ve městě“.

Podle lektorky Chyny Whyne je totiž zvládnutí chůze na podpatcích už v adolescenci pro dívky klíčové pro budoucí kariéru v Londýně.

„V určitou chvíli dívky od patnácti let věku začnou chtít chodit na vysokých podpatcích. A pokud ta chvíle nastane, čím dříve mladé dámy s chůzí na nich začnou, tím lepší vyhlídky z dlouhodobého hlediska mají, v byznyse a společenském životě. Statistiky žen, které se zraní při chůzi na jehlách a které mají potíže s nohami, jsou vysoké,“ vysvětluje Whyne vyšší odborné školy South Thames College sídlící v několika čtvrtích na jihozápadě Londýna.

V kurzu se učí nejen to, jak na podpatcích stát a chodit, ale také prevence zranění a především ortopedických potíží. Dívky se učí, jak nohy procvičovat a ošetřovat, aby celodenní stání a chůze v podpatcích nepůsobily problémy nohám a nedeformovaly je.

Obchodnice Annette Lees ale tvrdí, že učit dívky chodit na jehlách na škole financované vládou je vyhazování peněz daňových poplatníků. „Nosím sice jehlové podpatky a byla bych moc ráda, kdyby mě v nich někdo učil chodit. Ale vraťte mě do školy a myslím, že najdu pět tisíc jiných věcí, které bych se ráda naučila a které by mi v byznysu pomohly mnohem víc,“ kritizuje předmět Lees.

ČTĚTE TAKÉ:
Chcete se dozvědět něco víc o Londýně?

Doporučujeme

Články odjinud