Mléko pro krásné tělo

Mléko pro krásné tělo

Přestože podzim ani zima nejsou obdobím odhalování těla, péče o něj a pokožku by se neměla vytratit z každodenních zkrášlovacích rituálů. Hebká, hladká a pružná pleť po celém těle přeci patří mezi přednosti, proto na ni nezapomínejte. Stačí mám okamžiků denně a úžívat si krásnou figuru můžete po celý rok.

Nejen tvář trpí rozmary počasí. Zima, přechody z vyhřátých místností do chladného venkovního prostředí, ústřední topení, hřejivé leč hrubé materiály na oblečení, to vše se neblaze podepisuje na celkové stavu pokožky těla. První znaky zanedbané péče se objevují na chodidlech, loktech a kolenou, odkud se nevzhledné suché sušinky mohou šířit po celém těle.

Udržet si krásnou, zdravou a mladistvou pokožku není přitom nikterak těžké. Stačí dodržovat pár jednoduchých pravidel. Především se zaměřte na systém každodenní očisty. Dlouhé koupele či sprchy v příliš teplé vodě tělu rozhodně na kráse nepřidávají. Pro udržení pružnosti a hydratace jsou mnohem lepší krátké sprchy či koupele ve vlažné či lehce teplé vodě. Ručníky z hrubých materiálů rovnou vyhoďte do smetí a sušte své tělo měkkým froté. Stejně důležitý krok pro krásu pokožky představuje pitný režim, i když se pocit žízně v chladných měsících snižuje, zapomínejte na minimálně dva litry vody (pozor! Černý čaj a káva se nepočítají) denně.

Kokosové tělové mléko z nabídky přírodní kosmetiky Lush vás upoutá nejen omamnou vůní, ale také bohatou a lehce vstřebatelnou texturou. Všechny výživné a pleť hýčkající ingredience pocházejí z čisté přírody. Panenský kokosový olej z Indonésie zjemňuje, mandarinky osvěžují, rozmarýn omlazuje a ananas rozjasňuje povrch pokožky. Připočtete-li k nim ještě olej ze sezamových a dýňových semínek, získáte dokonalou směs pro celé tělo.

Cena: 475 korun

Tělové mléko s obsahem unikátní hydratační látky HydraFix představila značka Garnier již před nějakým časem, nyní však přípravek dostává vylepšené složení, které se okamžitě vstřebává. Je tak ideálním tělovým přípravkem pro uspěchanou ranní péči, ihned po jeho aplikaci se totiž můžete obléknout a neztrácíte tak čas čekáním. Jeho složení je navíc pokožce velmi přirozené, neboť Hydrafix, nebo-li urea, je v kůži přirozeně přítomna. Předchází vysušení a poskytuje dlouhodobou hydrataci, až dvojnásobně oproti ostatním přípravkům.

Cena: od 109 korun

Tělové mléko od Neutrogeny vychází z tradiční norské receptury, která se vyznačuje vysokým obsahem glycerínu. Proč právě tato látka? Důvodem je rychlé vstřebání do vrchní vrstvy pokožky, kde vytváří jakési zásobníky a stará se tak o dlouhodobou hydrataci. Zároveň pomáhá udržovat pleti i ve velmi nepříznivých podmínkách a urychluje regeneraci a posiluje přirozenou obranyschopnosti kůže. Tělová emulze s intenzivním složení udělá dobře i velmi suché pokožce loktů a kolen a navíc se rychle vsákne do pokožky, aniž by na povrchu zanechala mastný film.

Cena: 199 korun

Tělové mléko z řady Thé Bergamote od francouzské luxusní značky L'Occitane můžete používat hned na dva způsoby. Lehká emulze ve spreji nejen dodává pokožce pořádnou dávku hydratace, ale zároveň zanechává jemný opar příjemné vůně. Mléko je součástí ucelené tělové řady, která voní po lístcích černého čaje a italském bergamotu, snadno tak zahradí i toaletní vodu. Vůně totiž na pokožce poměrně dlouho vydrží.

Cena: 590 korun

V noci se pokožka regeneruje více a rychleji a proto chodit spát brzo a hýčkat pokožku před spaním se rozhodně vyplatí. Noční tělové mléko z řady Swedish Spa Minerals od Oriflame obsahuje plno pokožce prospěšných látek v čele s komplexem mořských minerálů, glycerínem a další zvláčňujícími složkami. Praktické balení s pumpičkou také oceníte, stejně jako příjemnou mořskou vůni.

Cena: 249 korun

foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud