Moc vám to sluší

Moc vám to sluší

Chtěla byste tuto větu slýchat častěji? Máme pro vás tipy a rady odborníků, díky nimž budete mít krásné vlasy, pleť i postavu a vašemu charismatu nikdo neodolá.

Peníze zkrášlují, prohlásila Madonna. A má v určitém směru pravdu: se svými miliony na kontě může královna popu vylepšovat svůj zevnějšek s využitím veškerých triků předních odborníků. Osobní trenér, kuchařka specializovaná na nízkosacharidovou dietu, učitel jógy, kadeřník, stylistka, manikérka… A kdo je solidně finančně zabezpečený, působí také bezstarostně a uvolněně. Závidět jí ale nemusíme. Koneckonců držet si stále tak početný tým má i své stinné stránky. A když víme, jak na to, můžeme získat zářivou krásu mnohem snáz. Požádali jsme odborníky o ty nejlepší tipy a zjistili, co je nového na poli vědy, abyste při dodržování správného životního stylu zůstala co nejdéle vypnutá, zpevněná, krásná a sexy. Až jsme sami žasli. Nezkrášlují totiž peníze, ale hlavně znalosti.

Otázky a odpovědi:

Můžeme kvalitu své pleti opravdu ovlivnit tím, jak o ni pečujeme? Samozřejmě! Pečující pleťové přípravky jsou stále účinnější, můžete díky nim skutečně získat hladkou zářivou pokožku. Ovšem nejdříve si musíte najít nejvhodnější produkty podle svých individuálních potřeb – a ty pak denně používat.

Ale upřímně, dají se vráskyskutečně opět vyhladit? Péče o pleť pomůže oddálit jejich tvorbu a už existující vrásky redukovat. Náš výzkumný tým objevil klíčový enzym, který dokáže zastavit nejvýznamnější biologickou příčinu vrásek: glykaci. To je proces probíhající v kůži, při kterém se sacharidy navazují na proteinya přitom mohou poškodit tkáň a buňky. Díky stimulaci zmíněného enzymu pomocí nové rostlinné látky se dá tento proces otočit: říká se tomu deglykace. Vyhladit vrásky může ovšem jen estetický chirurg.

Kdy by ženy měly začít používat krémy proti vráskám? Čím dříve, tím lépe: od dvaceti nebo pětadvaceti let je smysluplné používat pečující přípravky s antioxidanty – to jsou například vitaminy. Ty zachycují volné radikály, které vznikají při procesech látkové výměny a mohou poškodit buňky.

Opravdu je nezbytná speciální péče o rty a oči? Určitě. Pokožka v oblasti rtů, očí a tváří má zcela jiné vlastnosti. Liší se hustotou, vylučováním kožního mazu a citlivostí.

Proč bychom měly používat denní i noční pečující přípravky? Potřeby pokožky nejsou ve dne a v noci stejné. Ráno je nutná ochrana a hydratace, abychom se vyzbrojily na boj proti vlivům vnějšího prostředí. Večer, kdy nejintenzivněji probíhá buněčné dělení, vyžaduje pleť látky pro svou regeneraci a proti stárnutí.

Proč vlastně stres vlasům škodí? Pro růst vlasů u kořínků je důležitý poměr imunitních buněk T4 k T8. Při stresu se tento poměr T4 : T8 pomocných buněk snižuje, což negativně ovlivňuje růst vlasů.

Dá se proti tomu něco dělat? Ano. Pomáhají například masáže pokožky hlavy. Tím se na jedné straně zbavujeme napětí a na druhé straně se tak prokrvují buňky vlasových kořínků. To zlepšuje nabídku výživných látek i pomocných buněk.

Mají potravinové doplňky nějaký vliv na obnovení hustoty vlasů? Doporučují se potravinové doplňky, které obsahují látky potřebné pro růst vlasů – jako aminokyseliny methionin, cystein a tyrosin stimulující tvorbu keratinu. Také zinek, který potlačuje působení testosteronu přispívající ho k vypadávání vlasů a napomáhá obnovení jejich hustoty. Vitamin B6 zabraňuje nadměrnému vylučování zinku, selen zvyšuje obranyschopnost organismu. Na posílení vlasové struktury je výborný biotin.

Dá se zjistit, co přesně mým vlasům chybí? Pokud vám vlasy vypadávají nebo jsou lámavé, je možné provést laboratorní analýzu živin v červených krvinkách.

Dá se zabránit nebo oddálit šedivění vlasů? Vitamin B5, tedy kyselina pantothenová, zamezuje předčasnému šedivění vlasů. Kromě toho jsme zjistili, že tzv. mentálním zdravotním tréninkem lze někdy dosáhnout toho, aby šedé vlasy začaly zase tmavnout. Cílenou imaginací ve stavu hlubokého uvolnění se aktivuje tvorba pigmentu.

„Další zajímavé články najdete v aktuálním čísle časopisu My Life.„

ČTĚTE TAKÉ:

Letní trendy v manikúře

Doporučujeme

Články odjinud