Móda ve službách Lady Gaga

Móda ve službách Lady Gaga

Dlouho očekávaný a diskutovaný videoklip Telephone se konečně dostal na veřejnost a jeho hlavní protagonistky – Lady Gaga a Beyoncé – mohou být právem hrdé. Stejně jako stylisté, kteří tento minifilm oblékli. Telephone je dokonalou přehlídkou odvážné módy.

To, že Lady Gaga má v současné době velkou moc, není žádným tajemstvím. Mezi její skalní fanoušky patří Elton John, Madonna a celý zástup slavných módních návrhářů v čele s Marcem Jacobsem, Donatellou Versace, Giorgiem Armanim a nedávno zesnulým Alexander McQueenem. Ti si doslova zbožňují, neboť jedině ona umí předvést ty nejextravagantnější kreace a ještě více proslavit tu či onu značku. Každý ji touží oblékat, neboť Lady Gaga představuje stoprocentní záruku, že se v novinách a časopisech objeví i jméno tvůrce dalšího z jejích nepřehlédnutelných módních výtvorů. Její jedinečný smysl pro módu ji naprosto odlišuje od ostatních popových hvězd typu Britney Spears či Christina Aguilera, celkově tak působí maximálně současně a moderně.



Stát se součástí Haus of Gaga – team tvůrčích talentů kolem této zpěvačky – je jako vstupenka mezi módní elitu a i ta touží být v centru pozornosti. Král italské módy Giorgio Armani oblékl Lady na předávání hudebních cen, kde opravdu excelovala a to nejen množstvím cen, ale také právě svým nadpozemským oblečením. Pro veleúspěšný videoklip Bad Romance vytvořil Alexander McQueen neuvěřitelné kreace a Gaga také dokázala, jak se dá chodit v jeho skutečně vysokých botách.



Duet s Beyoncé Telephone se hodně stylizuje do opulentních 80. let a tak se i skladba kostýmů značně liší od předchozích, ale žádnou umírněnost a jednoduchost nečekejte. Záplava barev, vysokého lesku a nečekaných detailů na vás čeká při zhlédnutí nejnovějšího videoklipu. Thierry Mugler se tu střídá Jean-Charles de Castelbajac a Viktor&Rolf, boty od slavného Christiana Louboutina se blýskají stejně fantastické výtvory dosud ne tak známých tvůrců. Dokonce si žlutá policejní páska není obyčejná, ale vytvořená na zakázku Brianem Lichtenbergem, telefonní klobouk zase přes noc proslavil Freda Butlera. I Beyoncé se mění z klasické krásky v sexy módní ikonu s pomocí Olimy a Emilie Pirlot.



Nejen hudební talent přivedl 23ti-letou Stefanii (vlastní jméno Lady Gaga) na vrchol hudebního světa. Dokonalé plánování každičkého detailu vystoupení i každodenního života vytvořilo kolem pop ikony hvězdnou auru. Stejně jako Madonna, i Lady Gaga má ráda věci pod absolutní kontrolou. Plánuje si veškeré své oblečení na týdny i měsíce dopředu, na každý den má vždy tři různé možnosti. Vše také pečlivě katalogizuje, od šatů, spodního prádla, klobouků, bot až po sluneční brýle. Tuto mladou ženu můžete zbožňovat či nenávidět, ale nic mezi tím. A o tom skutečné hvězdy přeci jsou.

http://www.youtube.com/watch?v=GQ95z6ywcBY



Foto: archiv Interscope

Doporučujeme

Články odjinud