5
Fotogalerie

Na hladké noze

Přitažlivě vyhlazená pokožka je do horkých dnů nutností. Nasadily jsme proto v redakci vlastní kůži a prozkoumaly možnosti.

Depilace horkým voskem

Na vlastní kůži: šéfredaktorka Klára Místo: FAnn beauty centrum, Dům módy, Václavské nám. 58, Praha 1, Cena: 490 Kč (celé nohy)

Depilace horkým voskem jsem se vždycky děsila. Svléknout se před cizím člověkem a nemoct utéct před bolestí, kterou mi bude způsobovat. Do kosmetického salonu tedy vcházím se smíšenými pocity. Vše ale probíhá naprosto diskrétně, od odložení šatstva po možnost sprchy. A ani žádné mučení se nekoná!

Kosmetička speciálním strojkem nanese tenkou vrstvu teplého (nikoli horkého!) vosku na místo určení a pomocí pruhu látky rychlým pohybem odstraní veškerý nežádoucí porost dřív, než se stačíte čehokoli obávat. Bohužel jsem měla chloupky hodně krátké, takže celá procedura trvala déle, než je obvyklé, ale byl to spíše odpočinek než utrpení.

Po zákroku kosmetička podrážděná místa ošetří hojivým olejíčkem a nabídne vám skleničku vody. Celou „operaci“ navíc doprovází relaxační hudba. A ten pocit, když si dlaní přejedete po ošetřené kůži! Jako dětská prdelka.

Doma jsem sice sklidila posměch za červené tečky, které se vyrojily jako památka na každý vytržený chloupek, ale do rána se vzdaly a zbyla jen hladká pokožka. Efekt navíc vydrží čtyři týdny, představte si to – celý měsíc bez žiletky! To se opravdu vyplatí!

Na vlastní kůži: kosmetická redaktorka Eva Místo: Misha/hair studio, náměstí Míru 16, Praha 2 Cena: 480 Kč (celé nohy)

Moje nová láska? Trhání chloupků horkým voskem. Holím se už od čtrnácti let klasickou žiletkou a celý proces „odchlupení“, jak ho privátně přezdívám, mě neuvěřitelně nebaví a k činnosti mě přinutí až opravdu povážlivý porost.

A i přes veškeré vesměs pozitivní informace od kamarádek o praktičnosti salonní depilace jsem více vědět nepotřebovala, mám o sebe totiž velký strach a tohle by mohlo bolet… Bolelo, ale jen trochu, spíš jenom štípalo. Uvelebila jsem se v měkkém křesle a usměvavá kosmetička Veronika konstatovala ideální délku chloupků, jež by měla být minimálně půl centimetru.

Pak následovalo praktické nanesení horkého vosku válečkem, které střídalo rychlé strhnutí páskem. Rázem byla pokožka příjemně hebká, objevily se jen drobné pupínky, což je přirozená reakce, kterou Veronika ošetřila poepilační péčí. Zhruba dva dny mě trápilo občasné svědění, které vždy spravil chladivý hydratační gel.

Po návštěvě salonu jsem neskrývala nadšení a spokojenost, navíc vidina tří týdnů bez žiletky završená příjemným relaxem v útulném prostředí… Určitě se do salonu nechám nalákat i příští měsíc.

Depilace cukrovou pastou

Na vlastní kůži: redaktorka Iveta Místo: kr studio a nehtová pohotovost, Brabcova 1159/2, Praha 4, Cena: 600–1000 Kč (celé nohy)

Až díky depilaci jsem zjistila, že moje kůže je velká citlivka. Zatímco po teplém vosku jsem, věrna svému znamení Raka, do pár minut zčervenala a osypala se, po cukrové pastě Pandhy’s jsem s tím žádné problémy neměla.

Po očištění a napudrování nohou si kosmetička Eva vzala do ruky kuličku pasty (vůbec nepálila) a konečky prstů mě začala zbavovat vzhledu a la yetti. Tendenci utíkat jsem měla hlavně při odstraňování chloupků kolem kotníků. Po chvíli si ale nohy zvykly a byl to příjemný relax.

Když mi na konci Eva pinzetou odstraňovala poslední černé pasažéry, pochopila jsem, proč si depilaci cukrovou pastou oblíbily ženy už ve starověkém Egyptě.

O pár hodin později jsem už mohla vyrazit na párty v krátké sukni, protože nohy byly hladké a bez jakékoli stopy po depilaci. Na odiv jsem je vystavovala ještě dlouho, na dotek jsem už brzy věděla, že chloupky opět rostou.

Na vlastní kůži: fotoeditorka Zuzana Místo: Salon Unique, Konviktská 24, Praha 1 Cena: 760 Kč (celé nohy)

Žiletkou už nikdy více. Zcela jsem propadla cukrové pastě – speciální hmotě určené k depilaci chloupků. Moje zkušenost s domácí depilací voskovými pásky téměř vždy dopadla katastrofálně, bylo to bolestivé, nikdy úplně kvalitní a měla jsem nohy plné červených teček.

Moje nová zkušenost s cukrovou vatou Pandhy’s je naprosto opačná. Kosmetička Jana mi objasnila, co mě čeká, a pustila se do práce. Nabrala kuličku pasty a rychlými přesnými pohyby zbavovala nohy chloupků. Občas to štíplo, ale jinak můžu říci, že jsem si ani nevšimla, že už je procedura za mnou.

Jana mi vysvětlila, že pasta chloupky na rozdíl od teplého vosku vytahuje po směru hodinových ručiček, proto ošetření méně bolí. Na celé nohy vystačí jen poměrně malé množství pasty a líbilo se mi také, že jde o přírodní ingredience: cukr a voda. Jak jednoduché! Tato technika ode mě získává palec nahoru.





„Další zajímavé články najdete v aktuálním čísle časopisu Juicy.„

ČTĚTE TAKÉ:
Nevěru bych odpustila, tvrdí Simona Postlerová!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud