Něco na těch kloboucích je

Něco na těch kloboucích je

Celebrity ovládají umění maskovacích manévrů. Když si zrovna vyberou vlasy krizovou dovolenou nebo na čele vyskáče pár neplánovaných pupínků, sáhnou po nadčasovém klobouku.

Možná se vám zdá, že je v těchto pošmourných dnech příliš brzy na čepici, ale vaše hlava volá po zasloužené formě ochrany. Co s tím? Jak si zajistit komfort a zároveň dostát vysokým nárokům módních trendů? Pokud zrovna nejste typ na klukovskou baseballku (a upřímně řečeno – kdo je?), poohlédněte se v aktuálních podzimních kolekcích po klobouku. Výběr je široký – od hiphopperských kloboučků pánského typu, přes romantické klobouky s širokou krempou až po legrační buřinky.

Nicole Richie a Pixie Lott


Pánský look napříč historií

Za ikonu pánského stylu, který vypilovala k dokonalosti, a který v jejím provedení působil velmi svůdně, je od třicátých let minulého století považována filmová diva Marlene Dietrich. Nabírané kalhoty s vysokým pasem, černý frak a nezbytný klobouk na hlavě v žádném případě neubraly Marlene na ženskosti, naopak ji znásobily.

V sedmdesátých letech navázala na androgynií linii Diane Keaton. Její bohémsky ležérní kostýmy z filmu Annie Hall začaly napodobovat zástupy mladých žen po celém světě. Pánské obleky kombinovaly s plandavými košilemi a širokými kravatami, klobouky se staly samozřejmou součástí každodenního looku, stejně jako rozevláté, neupravené „jakjsemvstala“ vlasy. Mix těchto prvků způsobil doslova módní revoluci.

Mezi největší propagátorky pánského looku patří v současné době britská modelka Kate Moss nebo Američanka Gwen Stefani. Rády se přidají i mladé hvězdičky, ochotné hledačky trendů, jako Nicole Richie či Pixie Lott.





ČTĚTE TAKÉ: Sako 5x jinak!









STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU



Doporučujeme

Články odjinud