Nedostatek světla a deprese se zrcadlí na obličeji

Nedostatek světla a deprese se zrcadlí na obličeji

Nálada se přímo odráží ve výrazu obličeje a ovlivňuje zejména mimické svaly. Pro depresivní obličej je typická rýha mezi obočím, která vytváří trpitelský výraz, a svěšené koutky ve tvaru podkovy. Pokud je tento stav dlouhodobý, vzniklé vrásky přetrvávají a působí trvale smutný obličej.

"Včasná aplikace botulotoxinu je nejefektivnějším řešením situace a navíc zabrání vytvoření permanentní hluboké rýhy. Trvalou vrásku je již nutno vyhladit kyselinou hyaluronovou nebo jinou výplní," říká MUDr. Zdenka Staňková z privátní ambulance pro aplikaci botoxu, gelových výplní a biotechnologických sér, primářka Psychiatrického oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

K depresivní náladě patří nespavost, která se pak projeví kruhy pod očima, nezdravou barvou a sníženým tonusem pleti, její špatnou regenerací a prokrvením. Nedostatek slunce a obecně světla má vliv na cirkadiální rytmy a následné poruchy spánku a nálady. Chybí vitamín D a zhoršují se poruchy příjmu potravy, tedy hlavně tendence k přejídání. Špatný jídelníček má pak vliv na stav pleti i podkoží. Škodí hlavně velké množství tuku, cukru, soli a masa. Nedostatek pohybu zpomaluje látkovou výměnu a zvyšuje hromadění škodlivin v těle.

Při chladu méně pijeme a kůže má pak tendenci k vysychání. Suchá pokožka špatně přijímá živiny a není ani schopna kvalitně vylučovat škodlivé látky. Navíc v zimním období má tělo přirozenou tendenci k ukládaní tuku do buněk. Ovládnout zvýšenou chuť k jídlu pomáhají různé přírodní přípravky, farmaka a zdravotní prostředky. Novinkou je extrakt ze sukulentní rostliny ve formě spreje, který podporuje snížení váhy významným potlačením chuti k jídlu.

Co pro svůj vzhled můžete v zimním období udělat?

Dostatečný pobyt na čerstvém vzduchu přináší pleti tolik potřebné zásobování kyslíkem, nutné pro obnovu buněk a zdravý vzhled. Kvalitní jídelníček s pestrou stravou se odráží nejen na pleti obličeje, ale i na zásobování těla živinami, tolik potřebnými pro výživu buněk a jejich průběžnou regeneraci.

Pro boj s celulitidou potřebujeme kůži dostatečně prokrvit, urychlit látkovou výměnu a podpořit vylučování škodlivin z těla. Proto je naprosto nezbytné dodržovat pitný režim i v zimě a dávat přednost vodě bez přísad a sycení. Pleť je však potřeba chránit, slunce je v zimním období vzhledem k vyšší koncentraci UVA a UVB paprsků a vlivem sucha náchylnější ke svrašťování. Je třeba používat jak ochranné krémy při vystavení se vnějšímu počasí, tak i látky, které na základě studia změn probíhajících v pokožce ovlivňují tyto mechanismy.

V minulosti se u kosmetik využívaly především zkušenosti a surovinový základ byl omezen a nahrazován. Dnes jsou k dispozici výrobky, který výrazně ovlivňují stav a vzhled pokožky svým vysokým obsahem účinných látek. Kosmoceutická séra omlazují pokožku neinvazivní cestou, a svým účinkem doplňují a potencují efekt botulotoxinu a kyseliny hyaluronové. Ovlivňují totiž stejné mechanismy tvorby vrásek, ale odlišným způsobem. Tato séra mají účinek nejen na vyhlazení pokožky, ale i na odstranění otoků, zvyšují elasticitu, mikrocirkulaci. Jsou dostání pouze v lékárnách.

Podzim a zima - ideální doba pro dermato-estetické zásahy

Všechny ženy chtějí být přitažlivé. Přejí si vypadat mladší a štíhlejší. Ani muži nezůstávají pozadu. Není žádnou výjimkou, že si k Vánocům přejí (nebo samy sobě dávají) estetické zákroky nebo přípravky, které zlepší vzhled. Vždyť často stačí i malá změna, aby se člověk cítil lépe a měl motivaci k celkovému sebezdokonalování.

Vyvarujte se všeho, co pleti škodí

1. nedostatek spánku - kůže ve spánku regeneruje, odstraňuje odumřelé buňky a vytváří nové

2. nedostatek kyslíku - pravidelně větrejte a choďte na procházky

3. nepravidelné a nedostatečné vyprazdňování - nedochází-li k němu, škodliviny obsažené v moči nebo ve stolici se snaží dostat ven přes kůži

4. nedostatek tekutin - bez vody kůže vysychá a není schopna přijímat živiny ani vylučovat škodlivé látky

5. špatný jídelníček - kůži škodí především velké množství tuku, cukru, soli, masa a mléka

6. nedostatek pohybu - následkem je nedostatečné prokrvení kůže, zpomalení látkové výměny, a tím shromažďování škodlivin v těle

7. stres a deprese – přispívají nejen k tvorbě vrásek, ale především „nasazují“ na obličej smutnou „depresivní masku“

ČTĚTE TAKÉ:
Superdrbna okouzlila Karla Lagerfelda


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud