Nemám co na sebe

Nemám co na sebe

Tuto větu prohlásí každá žena několikrát do týdne. Plné skříně a stejně máte pocit, že nemůžete vyjít na ulici, protože se nemáte co obléci?

Jde na tento palčivý problém od lesa a sestavte si chytře jarní šatník, ve kterém snadno zkombinujete všechny kousky a pokaždé s jiným výsledkem.

Osobně pociťuji totální krizi z nedostatku oblečení pravidelně minimálně třikrát za sezónu. Další vlna zoufalství přišla v těchto dnech, sníh definitivně zmizel, sluníčko krásně svítí a já nemám co na sebe. Problém, který muži nemohou pochopit, neustále slýchám - „Vždyť máš plné skříně! Prostě si něco vezmi a hlavně už pojď.“ Ztotožňujete se s těmito řádky? Pokud ano, tak je tento článek určen právě pro vás.

Naučte se sestavit si jarní šatník chytře a vyhnout se tak většině stresů spojených s odvěkým nedostatkem oděvů. Trik spočívá v dobrém a variabilním základu, ke kterému pak stačí jen pár dalších kousků a doplňky a můžete každý den vypadat skvěle a přitom jinak, aniž byste své okolí a především sebe nudila stále stejným vzhledem

1. Bílé kalhoty v ¾ délce

Toto jaro patří kalhotám v nejrůznějších délkách, především těm zkráceným. Světlé „tříčtvrťáky“ nahradí nudné sukně a hodí se stejně dobře do kanceláře jako na volný čas. Bílá barva se navíc výrobně kombinuje s populárními extravagantními potisky a vnáší svěží vítr do každodenní rutiny. Sáhněte po úzkém střihu s mírnými rozparky pro větší pohodlí. Pozor! Nejste-li majitelkou nekonečných nohou Karolíny Kurkové, určitě se vyvarujte nízké obuvi a ke zkráceným nohavicím rozhodně noste vysoké podpatky.

2. Žlutý top

Jaro se nese v duchu spousty barev, nebojte se jich a zkuste si trochu zaexperimentovat s odstíny jásavé žluté. Jemně žlutá halenka a košile oživí klasický kostým, výborně doplní džínovou sukni, stejně jako zmiňované bílé kalhoty či modré šortky. Při nákupu se zaměřte na volnější střih a vhodný materiál, světlé látky totiž rády ukazují i sebemenší vlhkost. Proto platí v tomto platí, že kvalitní deodorant a chladivé hedvábí či dobře savá bavlna vám ušetří nejedno faux-pas.

3. Modré šortky

Experimentovat s různými délkami a styly se rozhodně vyplácí. Pokud se až doposud vyhýbala šortkám, tuto sezónu se bez nich neobejdete. Skvěle zastoupí minisukně a navíc oceníte jejich praktičnost. Jasná „avatarská“ modř směle konkuruje denimu a výborně se snáší se širokým barevným spektrem. S ohledem k jejich krátké délce představují pevná a hladká stehna hlavní předpoklad pro bezchybný vzhled. K šortkám si oblečte volnější tuniku či halenku, žádná upnutá tílka a obtažená trička odhalující břicho, nechcete-li působit jako puberťačka zoufale vyžadující pozornost.

4. Klasické černé sako

Od jeho nadčasovosti nelze diskutovat, perfektně střižené černé sako z kvalitního materiálu by nemělo chybět v žádné šatníku, bez ohledu na to, zda jej vyžaduje dress-code zaměstnavatele či nikoliv. Skvěle se nosí v tradičním stylu jakou součást kostýmu a stejně dobře vypadá i přes lehoučké vzorované šaty, k džínám i šortkám. Při nákupu se soustřeďte na kvalitu látky a zpracování. Investice to této součásti garderóby se rozhodně vyplatí, přesně padnoucí sako vám prokáže službu po mnoho sezón. Pro oživení vzhledu a zdůraznění ženských křivek sáhněte po pásku a přepásejte se jím.

5. Béžový trenčkot

Další nestárnoucí klasika a to již od poloviny 19. století, ve století dvacátém se natrvalo usadil trenčkot i v dámském šatníku a rozhodně ho nehodlá opustit. Hodí se k aktuálnímu vojenskému stylu i romantice v podobě rozevlátých šatů. Přestože se na přehlídkových molech objevují nejrůznější obměny, ať již na straně barev či střihů, tradiční béžový odstín, jednořadé zapínání a široký pásek představují stejně jako v případě černého saka sázku na jistotu. Délku do půli stehen až ke kolenům oceníte během chladných jarních jiter a snadno si můžete pohrát s délkami zbytku ošacení. Typický trenčkot vypadá stejně dobře s romantickými dlouhými šaty jako s mini délkami kalhot a sukní.

6. Oranžová smršť

Hledáte-li jak rychle a efektně oživit svou garderóbu, rozhodně vsaďte na super módní oranžovou. Její zářivé odstíny projasní tmavý kostým i oblíbené khaki a béžové oblečení ve vojenském stylu. Šedou nudu českých ulic snadno nabouráte právě pomerančovými tóny, ovšem dbejte na to, aby si vás díky přílišné záplavy barvy v konečném výsledku nepletli kolemjdoucí se členkou uklízecí čety. Příklad si vezměte z přehlídek v Londýně či Paříži, přiměřeně extravagantní top a netradiční kombinace barev (vyzkoušejte např. purpurovou) je tou správnou kombinací k jásavé oranžové.

7. Bílé šaty

Bílá je nová černá, alespoň co se šatů týče. Malé černé koktejlky jednoznačně převálcovaly na všech přehlídkách jednoduché bílé modely. Jsou totiž stejně univerzální a navíc rozjasňují, dají vyniknout opálení a na teplé dny i žhavé noci se hodí mnohem více. Tuto sezónu oživují kreace rafinované detaily v podobě výšivek tón v tónu, saténového lemování nebo řasení. Šaty doplňte extravagantní kabelkou, výraznými botami a užijte si romantickou jarní noc. Báječně se hodí také nejrůznější pásky, např. úzký zelený, jež se stal nedílnou součástí také podzimních kolekcí 2010.



foto: archiv firem, Patrice Stable (Jean Paul Gaultier)

ČTĚTE TAKÉ:
Nový hit v obouvání!

Doporučujeme

Články odjinud