Nepusťte si zimu pod kůži

Nepusťte si zimu pod kůži

Všímáte si na své pleti s příchodem zimy výrazných změn? Vhodně zvolená péče ochrání krásu vaší pokožky za všech okolností. S naším průvodcem zimou vás mrazivé počasí nemá šanci zaskočit nepřipravené.

V zimním období je pleť vystavená velké zátěži. Ještě se ani nestačila vzpamatovat z letního opalování a už na ní útočí další nepříjemné vlivy. Vítr, déšť, chlad, střídání teplot při přechodu z tepla do zimy a teploty klesající k nebo pod úroveň nuly dále oslabují její obranou schopnost.

Je proto dehydratovaná a stává se ještě citlivější a dráždivější. V mrazu se totiž snižuje v pokožce produkce mazu, který vytváří hydrolipidový film sloužící jako přirozená ochrana pleti. Navíc v chladu dochází k zúžení cév v pokožce, což je opět ochranná reakce těla, aby udrželo důležité orgány v teple.

V pokožce se tak ale zpomaluje metabolismus a ona sama se stává mnohem náchylnější k vnějšímu poškození a následnému vysoušení a tím i rychlejší tvorbě vrásek. Naopak ve chvíli, kdy rychle přejdete ze zimy do tepla, cévy v pokožce se rychle rozšíří a následkem toho pokožka zčervená. Nejpatrnější jsou tyto změny u citlivé pleti. Proto je třeba zaměřit se daleko intenzivněji na celý proces správné péče o pokožku nejen obličeje, ale celého těla.

Očista je základ Pro většinu žen bývá večerní očistný rituál spojený s důkladným odlíčením už samozřejmostí. Správná péče ale začíná už ráno, kdy je třeba pleť před natřením správně zvoleným krémem očistit. Pokud nejste zvyklá čistit si pleť dvakrát denně, udělejte něco sama pro sebe a zkuste tento krok do své zimní péče začlenit.

Pár minut, které věnujete své tváři po ránu se vám vrátí i s úroky v podobě dlouhodobě krásné a rozzářené pleti po mnohem delší dobu. Připravíte jí tím totiž na snazší vstřebání další péče. Pokožku v zimě ošetřujte s mnohem větší opatrností a jemností. Pozor na příliš teplou vodu, která pleť ještě více vysušuje. Zvolte vlažnou lázeň a příliš hrubě pokožku netřete. Peelingy volte takové, které neobsahují hrubší částečky, aby se pleť ještě více nezcitlivovala.

Výživa a péče Na zimu je dobré pořídit si výživnější pleťový krém samozřejmě v závislosti na vašem typu pleti. Ten poslouží jako termoregulátor a zabrání také odpařování vody z pleti.

Tip: Nutritic, La Roche Posay, Výživný medový balzám, Sanoflore, Hydreane, La Roche Posay) Mastnější pokožka, které v létě stačil lehký fluid určitě ocení krém vhodný pro tentýž typ pleti, ale s hutnější – alespoň gelovou - konzistencí. (AQUALIA THERMAL)

Posilující a hydratační 24H Posilující a zklidňující péče Aqualia Thermal má nové vylepšené textury bez obsahu parabenů a je obohacená o patentovaný Aquabioryl™ - molekulu, která zvyšuje pocit komfortu, jemnosti a zklidnění pokožky během nanášení krému.

Suchý vzduch ve vytopených nebo klimatizovaných místnostech, vítr, to vše vede k tomu, že pokožka ztrácí zásoby vláhy. Je dehydratovaná, můžete cítit dokonce až nepříjemné pnutí. Chcete-li jí vrátit ztracený jas a vláčnost, zvolte krém s prokázanou schopností udržet v pleti vláhu. Ideální je obsah lipidů, kyseliny hyaluronové, glycerinu nebo aloe vera. (Tip: Hydraphase, La Roche Posay).

Pokud vaše tvář potřebuje ještě větší dávku výživy, dopřejte jí po důkladném odlíčení a očištění večer hydratační nebo rozjasňující masku (AQUALIA THERMAL Balzám).

Nezapomeňte v denním krému na důležitý ochranný sluneční filtr – SPF alespoň 15. Jestli vaše pleť potřebuje silnější dávku hydratace, naneste ještě před použitím krému na pleť hydratační sérum.

Pokud používáte krém bez obsahu SPF, zvolte v takovém případě jako vhodnou ochranu makeup, který dostatečně vysoký SPF obsahuje. Vhodně zvolený makeup ochrání vaši pleť nejen před ničivými slunečními paprsky, ale také před nečistotami a dalšími škodlivými vlivy.

ČTĚTE TAKÉ:
Hubněte sexem!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud