Nosíte správnou velikost podprsenky?!

Nosíte správnou velikost podprsenky?!

Motto: Jestli si myslíte, že prodávat spodní prádlo je nuda, nuda a šeď, hned Vám můžeme ukázat, že tomu tak není, že je to práce hezká, zábavná, dovolí nám s našimi zákaznicemi prožívat jejich ženské příběhy a pomáhat je i částečně řešit radami z našeho oboru. Kdybych to měla říci jednoduše, prodávat spodní prádlo, to je život sám.

Milé čtenářky,

často se můžete v uveřejněných průzkumech dočíst, že mnoho žen nosí nesprávnou velikost podprsenky, někdy se uvádí, že dokonce 80 až 90 %. Není však divu, že se dívka či žena často ve velikostech neorientuje, neboť výrobci nabízejí na určení velikostí složité tabulky, které se často od sebe i výrazně liší.

Rády bychom vám v tomto článku podaly jednoduchý způsob, jak svoji předpokládanou velikost podprsenky určit, a potom si ji dojít vyzkoušet do obchodu, a tam případně i ještě dodatečně hloubku košíčků upravit. Každá z nás ví z vlastní zkušenosti, že se ženské tělo v průběhu života mění, proto nelze po celý život kupovat stále jednu a tu samou velikost!!!

Jak si tedy správně změřit svoji velikost?

Postupujte tímto způsobem:

1. Změřte obvod hrudníku pod prsy: vodorovně a těsněji při výdechu, nejlépe krejčovským metrem.

2. Změřte obvod přes prsa – a to v nejširším místě v podprsence s kosticí (zvláště u větších a málo pevných prsou je to nutné).

Tím získáme dvě číselné hodnoty v centimetrech, které můžete vložit do okének kalkulačky na výpočet správné velikosti podprsenky: Kalkulačka velikosti podprsenek

Pozor, kalkulačka Vám spočítá pouze orientační velikost podprsenky. Potom doporučujeme navštívit obchod s kvalitním spodním prádlem a zjištěnou velikost podprsenky si vyzkoušet.

Pokud Vám nebude podprsenka ve velikosti, kterou jste naměřili dobře sedět, vyzkoušejte jinou velikost košíčků či jiný střih. Zkoušejte tak dlouho, dokud Vám podprsenka skutečně dobře nepadne. Měření podle bodu 2. je často ovlivněno podprsenkou, kterou máte při měření právě na sobě.

Důležitý je také tvar a střih košíčků a také pružnost materiálu, ze kterého je podprsenka ušita. Pro méně pevná prsa (například po dětech, po kojení) je lepší vybírat podprsenky s uzavřenějším střihem a vyšším středem.

Výsledkem bude, že správná velikost podprsenky udělá velkou změnu nejen s Vaší postavou a s Vaším sebevědomím, ale také pomůže Vašemu zdraví a páteři.

Zdraví Martina a Laďka, prodavačky z Bílé labutě

Více info na www.podprsenky-poradna.cz.


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

ČTĚTE TAKÉ: Žena porodila najednou dvě děti, která nejsou dvojčata!

Doporučujeme

Články odjinud