Nové boty pomáhají ženám vyrůst o 30 centimetrů!

Nové boty pomáhají ženám vyrůst o 30 centimetrů!

Na malé ženy se zaměřuje rumunský návrhář, jehož sandály připomínají spíš zdobné mrakodrapy. Mihai Albu tvoří boty, které jsou dvakrát vyšší než nejvyšší lodičky z běžných obchodů.

Jsou ručně vyráběné a stojí kolem 1 200 EUR (31 000 Kč). Tedy dvakrát více, než měsíční plat běžného Rumuna. Albu je však přesvědčen, že je to dobrá investice.

"Podpatky jsou výhodou, protože hodně žen prostě nemá dlouhé nohy. Pomáhají opticky zvýšit pas," řekl návrhář reportérům listu Telegraph.

Tento bývalý architekt ve svých výtvorech spojuje matematiku, architekturu a umění. Pracuje s francouzskou kůží, bižuterními prvky, zrcátky a pírky. Říká, že ho inspirovalo dílo rumunského sochaře Constantina Brancusiho a španělského architekta Gaudího.

I přes vysokou cenu si jeho výtvory objednaly už desítky Rumunek, které si žijí na vysoké noze - nebo po tom alespoň touží.

Kromě neuvěřitelné výšky jsou do bot od Albuho začleněny i další překvapivé prvky. Jedny sandály mají například zelené podpatky završené lebkou, z níž se hrnou malá paví pera. Jiné zase mají po třech podpatcích (ale dva jsou jen na ozdobu). Jsou tu boty připomínající skleněné vázy i podivné lodičky, které vypadají, jako by měly patu vpředu.

Zatím nejnovějším modelem je sandál s podpatkem 31 cm vysokým. Je sestaven vlastně ze třech černých klínků. Na procházku do lesa by se v nich ale nevydala ani ta nejodvážnější z žen. Zakopnutí musí připomínat spíš pád z žebříku.

ČTĚTE TAKÉ:
Nový hit v obouvání!

Doporučujeme

Články odjinud