Novinka v péči o chodidla

Novinka v péči o chodidla

Péče o nohy je i dnes tak trochu zanedbávaným tématem a často je zanedbávaná i v praxi. Přitom by měla být naprosto běžnou součástí hygieny žen i mužů jak z lékařského, tak z estetického hlediska.

Nejenže pravidelnou pedikúrou můžete předejít četným zdravotním problémům, ale nohy, stejně jako třeba ruce, ve společnosti reprezentují. Upravené nehty na rukách se už dávno staly společenskou nutností, na nohy se neprávem zapomíná nebo se úmyslně opomíjí.

Sklo je symbolem čistoty a nyní se stává i symbolem péče. Pod značkou Glasscare bude 1. září na trh uveden nový výrobkový segment speciálních skleněných pilníků pro péči o chodidla. Hrubým pemzám a rašplím už odzvonilo, skleněné pilníky představují šetrnější, efektivnější a jemnější cestu k ošetření kůže chodidel. Oboustranný pilník určený pro domácí péči o nohy nabízí alternativu neatraktivních pedikúrních pomůcek.

Speciální vroubkovaný povrch pilníku poskytuje snadnou, rychlou, a navíc příjemnou cestu, jak se šetrně zbavit poškozené kůže. Na rozdíl od pemzy materiál pilníku (sklo) zaručuje, že kůže chodidel se neroztřepí a po zaschnutí se nezatrhává. Praktický podlouhlý tvar pilníku pak poskytuje pohodlnou a jednoduchou manipulaci s pilníkem. Druhá strana pilníku je určena pro ohlazení už suchých chodidel. I díky ní se mohou jeho uživatelé chlubit opravdu hladkými a jemnými chodidly. Navíc lze tento jemnější povrch skleněného pilníku použít pro pilování nehtů jak na rukou, tak na nohou. I tady je sklo doporučovaným materiálem, k nehtům je totiž citlivější a oproti běžným kovovým pilníkům nehty netřepí, ale opravdu uhlazuje.
Žiletky a kovové škrabky při domácím použití mohou způsobit oděrky na chodidlech, navíc se s nimi dá jen velmi těžko regulovat, jak velkou vrstvu kůže chceme odstranit. Skleněný pilník Glasscare odstraňuje jednotlivé tenké vrstvičky kůže, a nemůže se tak stát, že byste se při jeho použití pořezali nebo poškrábali. Navíc je pilník díky svému povrchu snadno omyvatelný, a je tedy čistou a hygienickou pomůckou v péči o nohy.

Zdroj: Aspen

Doporučujeme

Články odjinud