Nožky k zulíbání

Nožky k zulíbání

Buďte si jistá v kramflecích a pravidelně navštěvujte pedikúru. Nechte si odborně ošetřit chodidla pro sexy pocit a také pro zdraví!

Kdo vám smí sahat na nohy

Pedikérka, tedy odbornice, která vám v salonu ošetří chodidla, by neměla být jen osoba, která vám obrousí ztvrdlou kůži z pat. Najděte si expertku, která se vyzná v komplexní péči o nohy, ale zároveň vám dokáže individuálně poradit, jaká obuv je pro vaše nohy nejvhodnější, a pokud máte jakékoli problémy, doporučí vám podle příznaků návštěvu u dermatologa, protetika, ortopeda, podologa, případně cévního lékaře.

Ze stavu vašich nohou lze vyčíst i vhodnost prohlídky u internisty, kardiologa, diabetologa nebo endokrinologa. Kvalifikovaná pedikérka se musí umět zhruba orientovat v některých medicínských oborech.

Vodní lázeň

Ideálním způsobem, jak nohy ošetřit, zkrášlit a uzdravit, je kombinovaná technologie pedikúry. Musí začít lázní, protože v ní se efektivně smyjí nečistoty. Voda navíc změkčuje kůži tou nejpřirozenější cestou. Koupel je vhodné obohatit dezinfekčními složkami, solí či aromaterapeutickou esencí a podobně. Po ní musí následovat odstranění změklé, zrohovatělé kůže, ideálně skalpelem.

V této svrchní vrstvě kůže se totiž nachází největší koncentrace plísní, která by se mohla jiným druhem odstraňování jen rozvířit do vzduchu nebo rozetřít po chodidlech. Bruskou je tedy na ztvrdlých ploskách vhodné pokračovat až ve chvíli, kdy je nebezpečná mykotická vrstva pokožky již bezpečným způsobem odstraněna. Efekt pedikúry, tedy hladké plosky, se jemným dobroušením prodlouží.

Skalpel, prosím

Marcela Mořkovská, specialistka a majitelka brněnského salonu Jessica (www.manikura-pedikura-skoleni.cz) popisuje, že i první dáma v oblasti přirozených metod péče o ruce a nohy, Jessica Vartoughian, když spatřila skalpel, málem omdlela.

Po absolvování celé procedury však musela přiznat, že právě zažila nejlepší pedikúru, kterou kdy podstoupila. „Metoda se skalpelem je jednou z nejlepších ze všech a vy byste se jí rozhodně neměla bát,“ apeluje paní Mořkovská.

„Další zajímavé články najdete v aktuálním čísle časopisu My Life.„

ČTĚTE TAKÉ:
Blanarovičová se pochlubila novým tetováním!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud