Ochránce mládí

Ochránce mládí

Stárnutí je naprosto přirozený proces, kterému se nikdo nevyhne. Časem se tento proces projevuje také na pleti, kde ho ženy jen velmi neradi vidí. Ztráta pevnosti, prohlubující se vrásky a pigmentové skvrny jsou jedny z nejčastější příznaků, se kterými se s postupujícím věkem potýká každý. Tento proces sice nemůžeme zastavit, ale zpomalit a do značné míry také oddálit.

K tomu pomáhá zdravý životní styl zaměřený na čisté a perfektně fungující organismus a také vnější péče – vhodné kosmetické přípravky, masáže, ošetření v salónu i správné líčení. Klíčem k mladistvé, svěží pleti leží v pravidelnosti a jemném zacházení s pokožkou a celým tělem. Dlouhodobý stres, špatná péče a nezdravá, nevyvážená dieta dokáží napáchat velké škody, které se napravují velmi těžko a někdy je na nápravu pozdě. Proto čím dříve se začnete sama k sobě chovat přátelsky a pečovat o sebe, tím déle budete vypadat skvěle a především zdravě.

Vrásky nejsou žádná tragédie, v jisté míře je má každá žena. Otázkou však zůstává, zda linky od smíchu, pláče a další emocí chcete prohlubovat a přidat k nim další od nedostatku hydratace, nadměrnému slunění a nesprávné péče. Kdy začít? Naučte se používat oční krém dvakrát denně již od 20. roku, obličej stačí chránit kvalitním hydratačním krém s UV filtrem. Ve třiceti přidejte lehký krém proti prvním vráskám na celý obličej a po 40. roce života si pořiďte ucelenou řadu pro stárnutí a ztráty pevnosti.

Vitamíny v kelímku

Vliv vitamínů na organismus jistě není potřeba nikterak zdůrazňovat, jejich vliv se projevuje nejen na dobré kondici celého těla, ale také na zářivé pokožce. Nyní přichází značka Garnier s novým způsobem, jak pleti dodat tu správnou dávku prospěšných látek a to v krému z řady Essentials. Vitamínový krém proti vráskám pokožku obličeje a krku intenzivně hydratuje a chrání před každodenními nepříznivými vlivy okolí. Jeho složení, obohacené o aktivní antioxidanty, zanechává na tváři ochranný film, s jehož pomocí se pokožka vyhlazuje a rozjasňuje.

Cena: 119 korun

Aktivátor mládí

Vědci z laboratoří Lancôme přišli na další, zcela průlomový objev v péči o pleť zachování jejího mladistvého vzhledu co nejdelší dobu. Dlouhodobý výzkum odhalil, že se postupem času snižuje aktivita genů, což v praxi znamená, že postupem času se pleť dokáže méně a méně bránit a tím ochabuje a stává je křehkou. Další objevem je protein mladé pleti. Tyto dva objevy přispěly k vytvoření aktivátoru mládí, který oživuje aktivitu genů a podporuje tvorbu proteinů mládí, což ve výsledku znamená jemnou, zářivou a „hustou“ pleť.

Pleťový krém Génifique vyhlazuje jemné linky již hodinu po aplikaci, povrch pleti se vyhlazuje a zjemňuje na dotek. Intenzivně hydratační textura má okamžitý uhlazující efekt, zanechává pleť na pohled plnější. 51 žen vyzkoušelo účinek krému pod dohledem dermatologa: pleť je okamžitě hladší, jemnější a zklidněná. Tyto výsledky se potvrdily ještě výrazněji po měsíci používání.

Cena: 990-1850 korun

Ochránce kontur

Nejen vrásky jsou známkou nemilosrdného času, s věkem pokožka ztrácí pružnost a pevnost a tím přichází ochabování kontur a ztráta původně pevného tvaru obličeje. Výzkumníci laboratoří L’Oréal studovali fenomén spojený s posunem kožních a podkožních tkání. Povolují v určitých fázích, přičemž každá jedna vyvolává některou další: uvolnění spodních víček spouští vlnu, která postupuje k lícním kostem, tvářím a následně zasáhne spodní partie obličeje. Tento pohyb je zpočátku těžko postřehnutelný, nicméně postupně je stále viditelnější, tkáně oslabují a poklesávají. Tento fenomén souvisí se změnami hluboko v kůži: pleť okolo nosu vytváří hluboké vrásky, koutky úst se zvýrazňují a obličej ztrácí svůj původní oválný tvar.

Odpovědí na tento proces je krém Revitalift na obličej, kontury a krk s komplexním liftingovým účinkem. Tento přípravek působí nejen na vrásky, ale účinkuje také hluboko v kůži a pomáhá tak v boji za zpevnění struktury pleti. Nový Revitalift obsahuje výjimečnou kombinaci pro retinolu A a dvou aktivních látek: elastinu a vitafibrinu. Vitafibrin posiluje tvorbu elastinu a kolagenu, pomáhá obnovovat síť elastických vláken v kůži. Existující síť je posílena a může tak lépe bojovat proti uvolňování kontur. Dvakrát vyšší koncentrace v novém krému způsobuje jemnější a pružnější pokožku a a udržování elasticity, tedy její schopnosti zůstávat přitažlivě vláčná ve chvílích, kdy se usmíváte, smějete nebo mračíte.

Cena: 399 korun

Pryč se skvrnami

Po 50. roku života se většina žena potýká nejen s vráskami, ale především s nerovnoměrným zabarvením pokožky, zašedlým tónem, nedostatkem zdravé zářivosti a pigmentovými skvrnami. Tyto příznaky způsobuje snížená aktivita hormonů, která přirozeně přichází s menopauzou. Pigmentové skvrny, které v tomto období života začínají být výraznější, mají nejen své vnější příčiny, tedy zejména UV záření a fotosensitivní reakci organismu, ale i vnitřní. Mezi ty patří, obecně řečeno, hormonální poruchy, stárnutí a těhotenství.

Koncentrovaná péče Neovadiol od Vichy obnovuje hutnost pleti a působí proti pigmentovým skvrnám. Pomáhá znovu formovat kontury obličeje a rozjasňuje vzhled pleti. Redukuje velikost a intenzitu pigmentových skvrn a její hydratační textura je určená pro suchou pleť. Koncentrovaná péče navíc obsahuje ochranu proti UV záření. Obsažený Pro-Xylane obnovuje hutnost a pevnost pokožky. Na spojnici jednotlivých vrstev pokožky podporuje tvorbu proteinů, především kolagenu. Molekula nové generace Ceramid White reguluje tvorbu melaninu, čímž se stará o zdravý, mladistvý tón pokožky.

Cena: 850 korun

Prevence stárnutí

Přípravky z řady Anti-Aging značka La Prairie dokáží najít v pokožce neviditelné příznaky jejího stárnutí a napravit nedostatky ještě dříve, než se projeví v plné míře. Zaměřují se především na stres, který představuje doslova zabijáka mladistvé pokožky. Denní krém Anti-Aging Day Cream SPF 30 využívá technologie prodloužení životnosti kožních buněk a ochranného komplexu před UVA a UVB zářením. Navíc brání pokožku i před vlivy znečištěného životního prostředí, volnými radikály a dalšími činiteli způsobujícími předčasné stárnutí.

Přípravek nejen začíná bezprostředně po první aplikaci intenzivně doplňovat vlhkost, ale zároveň i „myslí“ dopředu a plánuje rovnoměrný přísun hydratace podle aktuálních potřeb pleti. Výtažek ze slanorožce zlepšuje schopnost pokožky absorbovat a udržovat si přirozenou vlhkost. Extrakt z růže z Jericha zajišťuje výrazný revitalizující a hydratační účinek a olej ze slunečnicových semen doplňuje lipidy. Dvojice zdokonalených peptidů navrací pokožce pružnost a zpevňuje ji. Děje se tak díky produkci kolagenu VII, lamininu-5 a fibronektinu, které mezi sebou propojují jednotlivé vrstvy pokožky a redukují viditelnost drobných linek i vrásek. Jejich účinek doplňuje karnosin snižující poškozování proteinů v mezibuněčném prostoru a výtažek ze zelené mořské řasy zlepšující celkovou strukturu pokožky.

Cena: 4800 korun

Noční strážce svěžesti

Stopy času a nestřídmého životního stylu se na tváři projevují již po 20. roku života a ještě výrazněji po třicítce. Projevy stárnutí v tomto věku nemají ani tak do činění s časem jako právě s ne právě nejlepším zacházením s tělem a nedostatečné pozornosti věnované tváři. Kruhy po očima po probdělých nocí, vrásky z nedostatku hydratace a nadmíry slunění a nezdravý tón pokožky, nic výjimečného u mladých žen. Naštěstí lze tyto škody napravit, pokud začnete včas se zdravým životním stylem a také vhodnou péčí. Zbrusu nová linie luxusních pleťových přípravků Anew Reversalist od Avonu s moderním designem a převratným složením je určena pro ošetření pleti s mírnými příznaky stárnutí, které se objevují nejčastěji ve věku okolo 35 let.

Hedvábně jemný krém Anew Reversalist Night Renewal Cream dokáže viditelně zlepšit stav pleti na pohled i na dotek. Díky technologii Activinol, která podporuje přirozenou produkci proteinu activinu, napomáhajícího reaktivovat proces obnovy pleti, vypadá pleť svěže a vyhlazeně bez výrazných vrásek.

Cena: 600 korun

foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud