Olivy a bambus pro krásné vlasy

Olivy a bambus pro krásné vlasy

I přes nejnovější výzkumy a inovace se vědci stále častěji vrací do náruče přírody a na jejích pokladech staví při vytváření nových zkrášlovacích produktů. Čisté přírodní výtažky a vůně se objevují v hojné míře, neboť jsou nejen příjemné, ale také účinné. Nechejte své vlasy hýčkat výživnými olivami a odolným bambusem a výsledky v podobě zdravé a silné hřívy se brzy dostaví.

Olivy


Olivy obsahují velké množství oleje, který je známý pro své vyživující vlastnosti. Dokáže dodat i velmi suchým vlasům a pokožce potřebné živiny a zároveň působí antibakteriálně a proti volným radikálům, které škodí nejen pleti, ale také kštici. Především v zimním období se tato péče více než vyplatí, neboť vlasy velmi trpí chladným počasím, pokožka špatně snáší smog i střídání teplot a výsledkem je podráždění, ztráta lesku a zvýšená lámavost.


Žhavou novinku nyní představuje oblíbená značka profesionální vlasové kosmetiky Farouk Systems USA a rozšiřuje tak velmi ceněnou řadu CHI o přípravky s přírodními výtažky z oliv a dalších prospěšných látek. CHI Organisc nabízí ucelenou linii, ve které najdete vedle šampónu a kondicionéru také hedvábný olej, gel, kúru a lak na vlasy. Všechny přípravky obsahují nejen zmiňovaný olivový olej v bio kvalitě, ale též organické olejíčky z bazalky, heřmánku, geranie, majoránky a máty peprné. Přidáte-li k nim ještě výtažky z kopřiv, tymiánu, řeřichy a římského kmínu dostanete velmi bohatý koktejl pro krásné a zdravé vlasy. Nemusíte se obávat přílišné mastnoty, vlasy zůstávají po ošetření hladké, lesklé a posilněné, ale rozhodně ne mastné a zplihlé. Směs olejů a koření krásně voní a povzbuzuje též mysl.


Schwarzkopf tuto zimu uvádí do předních kadeřnických salónů ucelenou řadu pro péči i barvení vlasů s obsahem organických složek a bez umělé parfemace, barviv, silikonů a dalších dráždivých ingrediencí. Všechny přípravky tak uvítají nejen milovnice luxusní péče a zdravého životního stylu, ale také všichni alergici a pacienti trpící atopickým ekzémem a seboroickou dermatitidou. Ani zde nechybí tolik ceněný olivový olej, který najdete v řadě pro suché a poškozené vlasy. Ty hluboce hydratují a dodávají požadovanou hydrataci a výživu. Vedle bio olivového oleje k tomu přispívá sušené esence z organického Aloe Vera obsahující vitamín A, B a C. V linii Essensity Brushing Elixir najdete vedle šampónu a kondicionéru také hydratační pastu, kterou velmi ocení suchá a hrubá hříva.




Bambus


Do středu pozornosti kosmetických laboratoří se v poslední době dostala další zajímavá rostlina a sice bambus. Ten jistě zdáte coby příjemnou a netradiční ozdobu pugétů či jako oblíbenou potratu roztomilých medvídků panda, ale bambus toho nabízí mnohem více. Jeho použití je skutečně mnohostranné – od staveb, po výrobu papíru, nábytku, zbraní, oděvů a slouží samozřejmě také jako potravina a dokonce jako léčivo. V kosmetice se využívá pro vysoký obsah antioxidantů, aminokyselin, proteinů, enzymů, vitamínů a minerálů.


Stejně jako Oriflame, tak i Avon rozšířil svou řadu přírodních produktů o vlasovou péči s obsahem bambusu. Šampón a kondicionér z linie Natural se hodí především pro barvené vlasy, neboť chrání a vyživuje a zároveň pomáhá udržet tvar kštice. Proto v jejich složení najdete právě výživný bambus, kterému pomáhá ještě ženšen, známý pro své posilující účinky.


Na síle a ohebnosti rostliny vsadila značka Garnier Fructis při vytváření nových laků na vlasy. Složení laku Elastic Power Fix obsahuje extrakt z bambusu a novou technologii Reflex-Action. Výsledkem je dokonale tvarovaný účes po celý den a zároveň lehkost, s jakou se vrací do svého původního stavu. Díky systému ultra jemného rozprašování lak po aplikaci okamžitě zasychá, nemastí vlasy, je prakticky neviditelný a vyčesává se jediným tahem hřebenu.

Foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud