Omlazení, lepší spánek a čisté póry: Jak zima prospívá kráse?

Omlazení, lepší spánek a čisté póry: Jak zima prospívá kráse?

Jako každé roční období má i zima svá pro a proti, když dojde na krásu. Sice se vám může stát, že máte rozpraskané rty a matnou pokožku, chladné počasí ale může mít i pozitivní vliv!

Čistí se vaše póry

Chladnější počasí může na vaše póry působit blahodárně, protože je redukuje a v zimě se pokožka přirozeně stahuje. Studenější vzduch také zpomaluje a zabraňuje vylučování mazu, takže se snižuje tvorba akné a vlasy se vám méně mastí.

Pokračování 2 / 5

Déle spíte

Kvalitní a dlouhý spánek je pro krásu vaší pleti nezbytně nutný. Snižuje totiž tvorbu kruhů pod očima a zajišťuje, aby vaše pokožka zůstala zářivá. Chladné počasí způsobuje přirozený pokles tělesné teploty, která vede k tomu, že se vám lépe usíná a spíte tvrději. Vědci proto věří, že chladno v místnosti prospívá vašemu odpočinku.

Pokračování 3 / 5

Obličej se omlazuje

Jednou z oblíbených rad, jak si udržet pevnou a napjatou pokožku, je každé ráno ponořit obličej do ledové vody. Studené počasí pak tento efekt ještě víc umocňuje, takže vaše pleť září a získá přirozenou červeň. V létě se naopak kůže snadněji vysušuje a ochabuje.

Pokračování 4 / 5

Ušetříte za make-up

Přes zimu můžete minimálně tvářenku nechat doma. Mráz vám totiž vymaluje tvářičky do červena sám tak, jak to ani nejlepší líčidla nezvládnou. Vaše oči navíc budou v chladném počasí více zářit. Růžové tváře a třpytivé oči – tomu se říká přirozený vzhled.

Pokračování 5 / 5

Čistší vzduch

Zima znamená dát sbohem špatnému ovzduší. Ve vzduchu se navíc nemnoží bakterie, venku se nepráší a nepotíte se horkem. Zima je proto ideální období k dlouhým procházkám, během kterých se vaše pleť omlazuje a regeneruje.

Jak si vyrobit domácí peeling? Podívejte se na video:

Doporučujeme

Články odjinud