Oscaři 2011: Sázka na jistotu

Oscaři 2011: Sázka na jistotu

Červený koberec není vhodným terénem pro módní experimentování. V případě udělování nejprestižnějších filmových cen to platí dvojnásob.

Herečky, které se na červeném koberci před losangeleským Kodak Theatre promenují, mají za úkol ztělesnit hollywoodský sen. Musejí být tak krásné, až zrak přechází. Aby ne - jejich povinností je přilákat především zájem producentů a zajistit si budoucí role.

Miliony divaček, které ceremoniál zprostředkovaně sledují přes televizní obrazovku, musí tomuto velkolepému divadlu uvěřit, musí mít pocit, že jejich oblíbená hvězda právě vstoupila do obývacího pokoje.

Jedinečná oscarová noc láká i ty, kteří nesnáší pózování. Jednou do roka vyjdou na červený koberec i nejzarytější odpůrci těchto ceremoniálů.

Věhlasné módní domy v čele s prestižními návrháři naštěstí ochotně pomohou – je to pro ně ta nejlepší reklama. Například moderátorka slavnostního večera, Anne Hathaway během ceremoniálu vystřídala osm rób značek Valentino, Oscar de la Renta, Versace, Armani, Givenchy, Viviene Westwood.

Válka barev
A jak už to každoročně bývá, rej celebrit se rozdělil na dva tábory. Na ty, které milují image svatebního dortu a na stoupenkyně černé barvy.

První skupinka se inspirovala zlatou hollywoodskou klasikou a vzkřísila krásu dlouhých garderob v glamour stylu.

Nejvíce oslňovala Sandra Bullock v červených šatech značky Vera Wang, držitelka Oscara za hlavní ženskou roli Natalie Portman (Rodarte) anebo Amy Adams v šatech L´Wrenn Scott připomínajících noční oblohu. V černé róbě na červeném koberci zapózovala například Sharon Stone (Christian Dior) nebo Marisa Tomei (Charles James).





Rozruch jako již tradičně vzbudila nekonformní britská herečka Helena Bonham Carter, která vyjádřila svůj postoj jasně. Požádala kostýmní výtvarnici Colleen Atwood, se kterou spolupracovala na řadě svých filmů, aby pro ni ušila šaty na udílení Oscarů. Chtěla tak upozornit na to, že udílení filmových cen by nemělo být o módě, ale především o holdu filmovému umění.





ČTĚTE TAKÉ:
Největší módní propadáky na Oscarech 2011!








STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud