Pavlína Pořízková nestárne

Pavlína Pořízková nestárne

Matka dvou synů a nevlastní babička tří vnuček se nedávno objevila v New Yorku na premiéře filmu The Social Network. Ve svěžím mikádu a nadčasových kostkovaných šatech.

Pavlína, ve světě známá jako Paulina Pořízkova, není jen obyčejnou modelkou, patří do kategorie supermodelek. V módním průmyslu zazářila v osmdesátých létech minulého století, tedy přesně v době, kdy modelky provázely všechny atributy celebrit, byly uctívány jako hvězdy filmového plátna a celý svět jim ležel u nohou.

Být supermodelkou znamenalo být zároveň herečkou, zpěvačkou, moderátorkou, často i scénáristkou, textařkou či spisovatelkou. Pavlína ovšem nikdy nezpychla a na své kariéře poctivě pracovala. Bez alkoholových či drogových patálií, bez výstředností, bez promiskuity. Už dvacet šest let žije s jedním mužem, muzikantem Rickem Ocasekem. „Potkali jsme se, když mi bylo devatenáct při natáčení klipu k nové desce jeho kapely The Cars. Pozvali si k tomu hezké holky a já jsem tam taky přišla na casting. To byl rok 1984, televizní klipy byly velice populární. A Ric, kluk s českým jménem Ocasek po českých prarodičích, si mě všiml.“



Milovnice střídmé klasiky

Kdo by hádal rodačce z Prostějova krásných pětačtyřicet let? Jak si udržuje svůj pověstný šarm? Pavlína nezapře pařížskou módní školu. Když v patnácti letech odešla do Paříže na pozvání Johna Casablancy, tehdejšího ředitele agentury Elite Model Look, učarovala módním fotografům svými výraznými slovanskými rysy. Široké lícní kosti a hluboké modré oči byly nepřehlédnutelné. Tehdy si zřejmě osvojila základy nadčasové elegance.

Na společenských akcích se objevuje většinou v šatech pouzdrového střihu, lodičkách na vysokém podpatku a rafinovaném make-upu, který zvýrazní její přirozené rysy. V Americe si v minulých letech získala popularitu svým účinkováním v televizní castingové show The Next Topmodel, kde se často dostávala do sporu s moderátorkou a modelkou Tyrou Banks, o níž se vyjádřila, že je „jednoduchá.“ To se o Pavlíně skutečně říct nedá. Důkazem může být i fakt, že loni vydala knihu Léto modelky, která je částečně autobiografická.





ČTĚTE TAKÉ:
Kubelková otočila: Raději se vdát, než žít na psí knížku







STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU


Doporučujeme

Články odjinud