Péče o lokty

Péče o lokty

Často opomíjená část rukou mnohokrát trpí právě díky nedostatečné péči, kterou si ovšem plně zaslouží. Stačí pár vteřin denně a vaše lokty vám budou vděčné. Suchou kůži i tmavý odstín snadno odstraníte s pomocí jednoduché a časově nenáročné domácí péči.

Tmavé lokty způsobuje nadměrné nahromadění kožních buněk, které vede ke tmavnutí celé oblasti a zároveň nadměrné suchosti, olupování až bolestivému popraskání. A přitom stačí tak málo.

Peeling Lokty potřebují pravidelné obrušování, neboť se na nich usazují odumřelé buňky, které na rozdíl od ostatních částí těla, přirozeně rychle nemizí. Při ošetření ovšem nebuďte moc drsné, příliš hrubé přípravky a nešetrné zacházení pokožku více poškozují než jí prospívají.

Tip: cukrový peeling s kokosovým olejem a včelím voskem, Lush, Kč 110,-

Hydratace Přírodní oleje v čele s olivovým, kokosovým a jojobovým skvěle promastí i tu nejsušší kůži, krásně zjemňují zatvrdlé lokty a dokáží také vyléčit praskliny a hrubý povrch. Tyto oleje se často používají ve výživných kosmetických produktech. Dvakrát denně naneste dostatečné množství přípravku a pořádně vmasírujte do pokožky.

Tip: intenzivní balzám s vitamíny A a C Dry Skin Soothing Balm, Avon, Kč 99,-

Zesvětlení Pokud se chystáte do společnosti v šatech odhalující paže a nemůžete si dovolit čekat na výsledky běžné péče, zkuste domácí bělení hrubé pokožky loktů. Cukr je skvělý přírodní exfoliant obsahující jemnou kyselinu pomáhající zesvětlit ošetřovanou oblast. Citrón a limety se báječně osvědčili při jemném zesvětlování. Půlkou citrónu masírujte loket, čímž odstraníte odumřelé buňky, zesvětlíte pokožku a celou oblast zjemníte.

Doporučujeme

Články odjinud