Perfektně odlíčená

Perfektně odlíčená

Chcete-li, aby vaše pleť vypadala krásně a dobře fungovala, věnujte jí dostatečnou péči zvláště při odlíčení. I když nepoužíváte make-up, nezapomínejte, že během celého dne se na vaší pleti usazuje prach, nečistoty, pleť se mastí a je potřeba věnovat důkladnou pozornost jejímu vyčištění.

Díky tomu zabráníte zanášení pórů a vzniku nežádoucích pupínků. Pleť čistěte dvakrát denně. Ráno, jelikož během noci se pleť mastí a ulpívá na ní prach a večer, kdy po celém dni potřebuje důkladnou očistu, aby se zbavila make-upu a všech nečistot.

Stejně jako si vybíráte pleťové krémy podle typu pleti, věnujte se také výběru odličovacích přípravků. V síti drogerií najdete přípravky na odlíčení pro problematickou, suchou, smíšenou, normální nebo mastnou pleť.

Vhodné přípravky na odličování vybírejte v kompletním setu jedné značky popř. řady a podle typu vaší pleti. Jednotlivé přípravky se doplňují a během celého odlíčení je pleť ošetřována stejnými účinnými látkami, čímž se zvyšuje i jejich působení při zklidnění pleti např. antiseptické tea tree pro problematickou pleť nebo kyselina hyaluronová pro zralou pleť apod..

Druhy odličovacích přípravků:

Pleťové mycí gely a mýdla
Mycí gely na obličej bývají šetrné, aby nedráždili jemnou pokožku. Jsou vhodné pro mladou pleť, ale i k rychlému odlíčení, protože často v sobě spojují účinky mléka a tonika. Mohou být i ve formě „gommage“ s obsahem jemných granulek, které šetrně čistí pleť do hloubky, ale nepoškozují ji. Mycí gely můžete nanášet jednoduše prsty a smít čistou vodou nebo použít mycí houbu. Nikdy však příliš netlačte, raději gel napěňte jemnými krouživými pohyby po tváři.

Tip Jarmily Zedníkové kosmetičky studia Dermacol:
Čistící gel Dermacol Gommage Cleanser (105 Kč) s jemnými mikroperličkami čistí pleť do hloubky, odstraňuje odumřelé buňky a vyhlazuje. Je šetrný k pokožce a lze jej používat pravidelně každý den. Speciální jemné mikroperličky mají schopnost tzv. gumování (gommage), tj. nabalování odumřelých kožních buněk na svůj povrch. Nedráždí pleť a nepoškozují její kožní film. Šetrný čisticí efekt podporují i účinné látky z plodů olivovníku a australského čajovníku. Je vhodný jak pro normální pleť, tak i problematickou se sklony k akné, kterou dokáže vyčistit do hloubky.

Pleťová mléka
Je mnoho druhů pleťových mlék. I Když máte ráda voňavé kosmetické přípravky, v tomto případě raději sáhněte po neparfemovaném nebo takovém mléku, které obsahuje jen jemné nealergenní parfemace.

Nivea Čisticí pleťové mléko Pure & Natural (129,90 Kč) s obsahem BIO arganiového oleje a BIO aloe vera jemně odstraňuje veškeré nečistoty a make up, podporuje přirozenou rovnováhu hydratace pleti a zanechává pleť čistou, svěží a vláčnou. Pro všechny typy pleti, včetně pleti se sklonem k citlivosti.

Pleťové vody a tonika
Pleťové vody a tonika by měly pleť osvěžit a sjednotit její tonus.



Micelární roztoky
Moderní doba nám přinesla i kosmetické výdobytky v podobě micelárních roztoků. Slouží jako tzv. 2v1, tedy mléko i tonikum. Je to jemná odličovací a čistící pleťová voda vhodná pro každodenní péči. Účinně odstraňuje make-up, i voděodolný, a nečistoty, které se během dne usazují na pleti. Je vhodný pro odlíčení obličeje, očí, krku i dekoltu. Má tonizační účinky a dodává pleti svěží a jemný vzhled.



Tip Jarmily Zedníkové:
Jemná micelární roztok Dermacol Perfect Clenaser 2v1 (99 Kč) je vhodný pro každodenní péči o mladou pleť. Účinně odstraňuje make-up, i voděodolný, a nečistoty, které se během dne usazují na pleti. Obsahuje extrakt z okurky a mořské řasy, který pleť chrání a hydratuje. Neobsahuje parabeny ani konzervační látky.

Odličovače očí
Oční okolí je jemnější než pokožka obličeje. Oči jsou také citlivější a myslete i na své řasy, které se nesprávným odličováním lámou. Vždy na obalu hledejte, jestli je přípravek „oftamologicky testován“, díky tomu máte záruku, že oči nebudou podrážděné. Pokud nosíte kontaktní oči nebo máte velmi citlivé oči, volte raději neparfemované přípravky přímo určené pro velmi citlivé oči.

Tip Jarmily Zedníkové:
Jemný neparfémovaný odličovač Dermacol Protective Eye Remover (119 Kč) je speciálně určen pro odličování citlivých očních partií. Obsahuje zklidňující výtažek z chrpy, D-Panthenol a výtažky z oliv pro dokonalou výživu a hydrataci jemné pokožky kolem očí. Odličovač je oftalmologicky testován a bez parfemace, výsledkem je dokonale čistá pleť bez slzících a podrážděných očí.

Dvoufázové odličovače nebo odličovače na bázi oleje
Voděodolná kosmetika dokáže skutečně odolávat i běžným odličovacím přípravkům. I tak je třeba ji šetrně odstranit, proto v tomto případě volte přípravky speciálně určené pro voděodolnou kosmetiku. Jsou to zpravidla dvousložkové odličovače, přičemž jedna ze složek bývá olejová, která dokáže voděodolná líčidla rozpouštět.

Nivea odličovač očních partií s dvojím efektem (129,90 Kč) rychle a šetrně odstraňuje i extra voděodolnou řasenku a oční make-up. Dvoufázová formule obohacená o výtažky z chrpy pečuje o oční okolí a chrání řasy. Oftalmologicky testováno a schváleno. Vhodný i pro uživatelky kontaktních čoček.







ČTĚTE TAKÉ:
Český lev 2010: Kdo si odnesl ceny a kdo se nejvíce opil?!









STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud