9
Fotogalerie

Podprsenka pro velká prsa? Už žádný problém!

Pokud i vy patříte k ženám s plným poprsím jistě budete souhlasit, že vybírání podprsenky je občas peklo. Většina obchodů totiž stále nabízí jen několik základních velikostí, a sehnat tak dobře padnoucí podprsenku například pro útlou ženu s velkými ňadry je nadlidský úkol. Nevěšte ale hlavu, máme pro vás rady a tipy, kde takové podprsenky sehnat. Přesvědčíte se, že nejen spodní prádlo v malých velikostech může být sexy a trendy.

"Zákaznic s velkým poprsím stále přibývá. Je vidět i posun v poměru šití konkrétních velikostí. Ještě před několika lety byla nejčastější prodávaná velikost 75B a 80C, potom 75D a 80D, dnes to je 75E, 80E apod. Stále žádanější jsou velikosti košíčků F, G, H a výjimkou nejsou ani I, J a větší," říká majitelka a zároveň návrhářka značky Werso, Jiřina Matoušová.

Ta má pro dámy s plnými ňadry i několik důležitých rad:

* Podprsenky by se měly nakupovat v kvalitních kamenných obchodech, kde by zkušená prodavačka měla umět poradit nejvhodnější typ k postavě. Obvod by měl být dostatečně pevný, aby podprsenka držela prsa i při pohybu. Košíčky by měly prsa držet uvnitř i při předklonu a prsa by neměla přetékat kolem podprsenky. Podprsenka by měla mít na zádech zapínání ve vodorovné poloze. Na vybraný nový model je dobré vyzkoušet přiléhavější tričko, aby se zákaznice ujistila, že tvar je opravdu správný.

* Každá žena s velkým poprsím by měla mít alespoň tři typy podprsenek – pohodlné na běžné nošení, ozdobnější do společnosti a pro radost, pevnou na sport. Nejdůležitější je kvalitní materiál a perfektní tvar, který dobře padne. Není dobré na tomto oblečení šetřit, neplatí, že to není stejně vidět. Špatně zvolené prádlo se prozradí i pod oblečením. Dobře padnoucí prádlo s perfektním tvarem vytvaruje lepší postavu, opticky i zeštíhluje a žena se v něm bude cítit jistější a spokojenější.

* Zákaznice s velkým poprsím se často bojí vyztužených podprsenek a myslí si, že jim prsa ještě zvětší. Není to ale tak. Nedám dopustit na slabě vyztužené podprsenky pro velká prsa. Takové podprsenky dovedou i povolená prsa zvednout a vytvarovat je do žádaného pevného tvaru a v tom je udržet. Konstrukce podprsenky může být tedy i částečně samonosná a nemusí být tak široká ramínka jako u podprsenky nevyztužené. Vyztužné podprsenky umí dobře zamaskovat i různé nedokonalosti, nestejnou velikost prsou či tvar. Z těchto důvodů šijeme push up košíčky i ve velkých velikostech s všitými kapsičkami a přiloženými polštářky. Ty již neslouží ke zvětšování, ale na případné doladění.

* Pokud zákaznice chce nevyztuženou podprsenku na velká prsa, měla by být ušita z pevnějších materiálů – buď s velkou gramáží, nebo materiály speciální a stabilnější, dále je žádoucí i zpevňující podšití. U těchto podprsenek jsou potřeba širší ramínka, pro pohodlí se dá využít i speciální silikonové podložky na ramena, do kterých se slabší ramínko vsune. Výhodou je, že silná ramínka potom nekazí dojem v průhlednější halence, nebo šatech.

* Široká ramínka jsou zase nezbytná u všech sportovních podprsenek. Ty mohou být bez kostic, nebo s kosticemi. Pokud jsou kostice kvalitní a podprsenka dobře ušitá, tak je zákaznice ani necítí. Mají výhodu, že i při sportu zachovávají sexy tvar a nezmění se v placky.

Prádlo Werso se vyznačuje perfektními střihy, zpracováním a velmi kvalitními materiály, které majitelka nakupuje zejména od světových západoevropských výrobců. Modely se šijí ve velké rozměrové řadě 65 – 110 cm, košíčky A až J. Kvalitní podprsenky se skládají i z třiceti různých součástek a k jejich výrobě je potřeba i deset různých speciálních strojů. Podprsenky šijí ty nejzručnější švadleny, šije se s přesností na desetiny milimetrů. Proto musí být i kvalitní spodní prádlo dražší, i když je to jen takový malý kousek oblečení.

Triolia přichází na trh s novou značkou prádla Like YOU, která byla vytvořena pro ženy s plnými ňadry (s velikostmi košů od D do J) a se subtilními hrudníky (s obvodem pod prsy již od velikosti 65). Modely této nové značky jsou určeny dívkám a ženám s plnými ňadry, které se nebojí ukázat své přednosti a vyhledávají mladistvé a módní spodní prádlo. Značka Like YOU chce svou první kolekci ukázat na ženách, pro které je prádlo určeno, tedy krásných ženách s oblými slovanskými tvary.

Spodní prádlo pro plnější tvary si vyberete také u Astratexu. Najdete tu podprsenky v nadměrných velikostech až 110G! Nabízí podprsenky vyztužené i částečně vyztužené, podprsenky bez kostic i s kosticemi dokonce i v několika barevných provedeních. Vybrat si můžete i stahovací kalhotky pro účinné zakrytí drobných nedostatků.

Doporučujeme

Články odjinud