Pod ramínky by mělo zbývat místo na dva prsty

Pod ramínky by mělo zbývat místo na dva prsty

Prsa nesmí vypadávat na bocích, musí dokonale sedět v košíčcích
Kostice musí lemovat prso po celé délce
Takhle ne!
Košíčky nesmí tvořit nevzhledné boule
10
Fotogalerie

Podprsenková poradna: Pozor na fintu s číslováním podprsenek!

Podíváte-li se po různých „poradnách“ zjistíte, že si jejich rady někdy dokonce odporují! Jak je to možné? Je to tím, že zde existují dva hlavní způsoby číslování podprsenek, které se od sebe zásadně liší, prozradí odbornice Hana Nekolová z Poradny správných velikostí podprsenek v Bílé Labuti.

V principu existují dva druhy číslování podprsenek:

  • To první číslování se nazývá „evropské“ (standardní) a používá ho většina výrobců spodního prádla, které se na našem trhu prodává. Obvod těchto podprsenek se měří v nataženém stavu. Naměříte si například pod prsy 80 cm, kupujete podprsenku také s označeným obvodem 80 cm. Podprsenka Vám pak sedí dobře, neboť obvod je vyroben ve skutečnosti menší, aby po oblečení hruď dokonale obepnul. Velikost košíčků u tohoto číslování narůstá po 2 cm (AA, A, B, C, D, E, F, G, H, atd.)
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

zdroj: youtube.com, www.spravnapodprsenka.cz

  • Již delší dobu se u nás však prodává spodního prádlo, které má číslování „britské“. Obvod těchto podprsenek je označen velikostí v uvolněném stavu, takže se po oblečení ještě hodně natáhne, proto je Vám současně poskytnuta rada, že od naměřeného obvodu máte odečíst 5-10 cm. Toto britské číslování má ještě specifika v označení velikostí košíčků, které narůstají po 2,54 cm = 1 palci (AA, A, B, C, D, DD, E, F, FF, atd.).

Někdy se zákaznice také ptají, zda je možné si kupovat podprsenku jednou s evropským a podruhé s britským číslováním.

Ano, ale je potřebné vědět, že vždy musíte žádat zcela jiné číselné označení podprsenky: Naměříte-li si například pod prsy 79 cm a přes prsa 97 cm, tak u evropského číslování jste velikost 80C, ale u britského jste 70F. Přitom obě podprsenky Vám budou dobře sedět.

Dáma.cz je na facebooku. Přidejte se k nám!

Doporučujeme

Články odjinud