Podzimní trendy 2009: Kůže

Podzimní trendy 2009: Kůže

O trendech v účesech jsme již hovořili. Inspirace hudebními směry se však tuto sezónu neprojevuje jen ve vlasech, ale především v odívání. Hlasitá hudba, nevázanost, rebelství a k tomu spousty černé kůže. A právě tento materiál stojí nade všemi, alespoň co se týče módních trendů na sezónu podzim – zima 2009/2010.

Na spoustě přehlídek od New Yorku přes Londýn, Paříž a Milánem konče se kožené oblečení objevilo ve značné míře. Modelky v úzkých kalhotách, kozačkách dosahující vysoko nad kolena a bundách z kůže, pravé i umělé, svým vzhledem připomínají začátky rockové muziky, i vidění je z náznak punkového hnutí i excentrický styl 80. let.

Klíčovými prvky tohoto trendu jsou úzké střihy, hladký povrch, ale také spousta lesku a třpytu. Tím je dosaženo úpravou samotné kůže či přidanými ozdobnými prvky. Záplava třásní, které dodávají oblečení pohyb, různě velké kovové cvoky a přezky i povrchové úpravy materiálu – s kůží si módní návrháři skutečně vyhráli více než v kterékoliv z předchozích sezón.

Kůže se nebojte, již dávno se nejedná o záležitost rockových klubů a motorkářů. Kožené oblečení může být i velmi elegantní a vhodné tak i na denní nošení č do společnosti.

Doporučujeme

Články odjinud