Připravte pleť na opalování: Pomůže mrkev, peeling, céčko

Připravte pleť na opalování: Pomůže mrkev, peeling, céčko

Změny ročního období mohou nepříznivě ovlivnit kvalitu vaší pleti, proto je potřeba se pečlivě připravit. Jaro je tu a co nevidět ho vystřídá léto, kdy bude pleť vystavená přímým slunečním paprskům v ohrožení. Předejděte proto nepříjemnostem spojeným s nevyživenou kůží a připravte se na léto.

Připravte se zevnitř

Aby kůže byla lépe připravená na léto a sluníčko a byla odolnější proti spálení, zařaďte do jídelníčku beta-karoten. Podporuje zhnědnutí kůže a také udržuje opálení delší dobu. Jak známo, beta-karoten do těla dostanete, pokud do jídelníčku zařadíte mrkev, která ho obsahuje. Není ale na škodu ho podpořit také užíváním tabletek.

Pokračování 2 / 6

Návštěva dermatologa

Nechat se prohlédnout dermatologem by pro vás měla být alespoň jednou ročně samozřejmost. Ideální je chodit se znaménky na kontrolu v zimě, kdy je ještě dostatek času odstranit ta, která se vašemu dermatologovi nebudou zdát. Ale ani na jaře nic nezkazíte, pořád je to lepší, než vyjít na ostré sluneční paprsky s rizikovým znaménkem a zadělat si tak na daleko větší problémy.

Pokračování 3 / 6

Přidejte céčko

Vitamín C je silný antioxidant, jehož přítomnost v organismu je nezbytná pro syntézu kolagenu. Jak vysvětluje MUDr. Miloš Kravciv z Lékařského domu Praha 7, je kolagen vedle zdraví kloubů, svalů a cév zodpovědný také za vypnutý vzhled pleti a pevné kontury obličeje.

Neznamená to, že byste si na pleť měla vymačkávat šťávu z citronu, zvolte sofistikovanější způsob – například vitamín C v podobě gelů, kapslí či sér. Vitamín C můžete získat také z jídla.

Pochutnejte si na citrusových plodech, brokolici (připravte si ji ale na páře, vařením ve vodě byste ji nutričně znehodnotili), ananasu, mangu či jahodách! Bonusem je, že podpoří i vaši obranyschopnost.

Pokračování 4 / 6

Podpořte exfoliaci

Exfoliaci čili jemné olupování pleti můžete podpořit i doma. Tím, že z povrchu kůže odstraníte ty odumřelé buňky, podpoříte tvorbu nových v jejích spodních vrstvách. Vedle toho získá vaše pokožka rozjasněný vzhled a exfoliace bude působit preventivně proti ucpávání pórů a vzniku typických „pupínků“ akné.

Při pravidelném používání bude vaše pleť vyhlazená, čistá a svěží. Pořiďte si peelingový gel s mikročástečkami, díky kterým dojde při mytí a jemné masáži pleti k mechanickému odloučení odumřelých kožních buněk z povrchu.

Pokračování 5 / 6

Skočte si na chemický peeling

Peeling dokáže s pletí udělat zázraky a jaro je ideální období jeho benefitů využít. Podporuje regeneraci a elasticitu pleti a po kompletním zhojení je pleť posílená a ozdravená. Co se estetické stránky týče, chemický peeling celkově sjednocuje barevný tón pleti a projasňuje ji, zlepšuje stav akné a mastné pleti, vyhlazuje nerovnosti pleti a zvládne dokonce vypnout jemné vrásky a linky.

Silnější peelingy zlepšují vzhled drobných jizev a vyhlazují i hlubší vrásky. „Po chemickém peelingu je třeba počítat s obdobím rekonvalescence, kdy je pleť v důsledku olupování náchylná k mechanickým poškozením i spálení ultrafialovým zářením,“ upozorňuje MUDr. Kravciv.

Doba hojení je závislá na intenzitě peelingu, v případě těch nejsilnějších se může vyšplhat až ke dvěma týdnům, při běžné intenzitě se pleť začíná hojit již během tří až pěti dnů od ošetření.

Pokračování 6 / 6

Spolehněte se na plazmu

Jaro je v přírodě obdobím růstu a regenerace a do tohoto konceptu skvěle zapadá omlazení krevní plazmou. V rámci tzv. PRP ošetření vám odborník nejprve odebere krev, z níž ve speciálním přístroji oddělí krevní plazmu. Tu pak obohatí o aktivátor a drobnými jehličkami ji aplikuje do oblasti obličeje.

Dochází k intenzivní výživě podkoží, která spustí následnou regeneraci, novotvorbu kolagenu a podporuje také zásobení celé oblasti krví, což vede k lepší výživě a celkovému zlepšení kvality a textury pleti.

Vypnutí a vyhlazení pleti si samy všimnete již den po ošetření, radost vám ale bude mladistvý vzhled dělat až do Vánoc. Výsledky po ošetření krevní plazmou jsou totiž patrné až tři čtvrtě roku.

Doporučujeme

Články odjinud