Připravte vlasy na léto. Už žádné vysušené a vyšisované vlasy

Připravte vlasy na léto. Už žádné vysušené a vyšisované vlasy

Ještě než vyrazíte s rodinou na letošní dovolenou, věnujte péči svým vlasům. Vaši pozornost vám vrátí v podobě lesklých kadeří.

Slunce a s ním spojené příjemné letní teploty mají na organismus člověka blahodárný vliv, a dokonce zlepšují náladu. Bohužel však mají i svou stinnou stránku, sluneční paprsky i vysoké letní teploty totiž dokážou nepěkně potrápit nejen kůži na těle, ale také vlasy, k nimž se umí zachovat pořádně macešsky. Vlasům nesvědčí ani vítr, mořský písek, prach, chlorovaná nebo slaná voda. Jenže časté koupání i opalování k létu neodmyslitelně patří, proto je lepší vlasy na tyto nástrahy s předstihem připravit. Léto je totiž nejslunnějším obdobím v roce, a tak chránit vlasy před škodlivým působením slunečních paprsků je třeba v podstatě neustále.

UV záření totiž vlasy poškozuje, narušuje jejich stavbu a významně se podílí na vzniku roztřepených konečků i celkově oslabených vlasů. A navíc si můžete kvůli působení sluníčka dokonce i spálit citlivou vlasovou pokožku, na níž se pak mohou snáze tvořit suché šupinky a kůže může svědit až pálit. Z působení slunečních paprsků mohou mít radost snad jen blondýnky, protože sluneční paprsky zesvětlují barvu vlasů.

Ale pokud si barvíte vlasy natmavo, nadělí vám poměrně rychle vybledlou barvu, protože takové vlasy na UV záření reagují citlivěji. Ze všeho nejdůležitější je v tomto období vlasy důsledně hydratovat, chránit a také jim dodat správnou fazonu. Na začátku léta si proto nechte zastřihnout roztřepené konečky, v případě hustých vlasů se hodí i intenzivní prostřih, vlasy se tak budou lépe upravovat.

Po každém koupání, ať už v moři, bazénu, či rybníce, si večer vlasy dobře umyjte, nejlépe hydratačním šamponem, který dokáže zklidnit podrážděnou pokožku hlavy, případně přípravkem určeným na suché až poškozené vlasy. Vlasy se jednak zbaví všech nečistot, hydratační složky jim dodají pružnost, vláčnost a poddajnost, budou mnohem jemnější a získají zpět ztracený lesk. Nezapomeňte použít kondicionér se stejnými účinky, znásobíte tak působení účinných látek.

Regenerace vlasů je v tomto období obzvlášť důležitá, proto do své péče zařaďte vyživující a hydratační masky, ideálně jednou týdně. Jestliže budete trávit celý den venku, aplikujte na vlasy ochranný sluneční sprej s UV filtry. Ty totiž vytvoří na vlasech jakýsi ochranný štít právě před poškozením vlivem UV záření. Během dne jej použijte klidně opakovaně, vlasy se zároveň nebudou tolik vysušovat. A klidně přidejte ještě pěkný klobouček nebo kšiltovku, takovou ochranu vlasy jen přivítají. V létě také co nejvíce omezte používání fénu, kulmy i žehličky.

Klepněte pro větší obrázek

Vyberte si pro ochranu a regeneraci vašich vlasů ty správné pomocníky:

1. Intenzivní péče pro namáhané a poškozené vlasy, Protein Repair, Douglas Hair, 269 Kč;

2. Regenerační kondicionér pro suché a poškozené vlasy, Keratin Hair Perfection, Syoss, 119,90 Kč;

3. Balzám pro intenzivní výživu suchých konečků vlasů, Touche Perfection, Kérastase, 580 Kč;

4. Ochranná bezoplachová péče pro lesk barvených vlasů, Color-Protect Shine Infusing Hair Oil Treatment SPF 10, Kiehl’s, 830 Kč;

5. Šampon Ultra Doux – Trésors de Miel pro obnovu poškozených a oslabených vlasů, Garnier, 64,90 Kč;

6. Noční sérum pro poškozené vlasy, Intense Repair, Dove, 141,50 Kč;

7. Vyživující olej s mangovým máslem pro suché vlasy s UV filtry, Klorane, 335 Kč;

8. Vyživující maska na vlasy po opalování na barvené vlasy, Color Extend Sun, Redken, 570 Kč

Článek vyšel v časopise Maminka

Doporučujeme

Články odjinud