Proč vám nesedí podprsenka? Zjistěte svoji správnou velikost! Ptejte se v nové poradně

Proč vám nesedí podprsenka? Zjistěte svoji správnou velikost! Ptejte se v nové poradně

To je téma, které nás všechny zajímá. Dostáváme do redakce často dotazy týkající se správně nebo nesprávně padnoucí podprsenky. Rozhodly jsme se proto zeptat přímo zkušených prodavaček z Poradny správných velikostí podprsenek v Bílé labuti.

Otázka: Co to vlastně znamená „správně padnoucí podprsenka“?

Odpověď: Správně padnoucí je podprsenka:

  • která je ve Vaší správné aktuální velikosti (neboť velikost se v průběhu života mění);
  • má pro Vás vhodný střih (neboť je důležitý tvar a velikost Vašich ňader, ale také, zda jste kojila či třeba náhle změnila váhu);
  • je vyrobena z kvalitního a zároveň příjemného a prodyšného materiálu;
  • je správně oblečena (neboť ňadra je potřebné do košíčků správně vložit, aby střed podprsenky přisedl na hruď, kostice přilehly těsně pod ňadry k hrudnímu koši a lemovaly ňadro po celé jeho délce, ramínka byla správně nastavena);
  • musí být pohodlná a přitom dobře vypadat.

Otázka:: Proč je tak důležité, aby nám podprsenka dobře seděla?

Odpověď: Podprsenka musí dobře sedět zejména ze dvou základních důvodů:

  • ESTETICKÉHO (např. ženy, které si vybírají menší košíčky, než je jejich skutečná velikost ňader, nosí své dámské ozdoby nápadně velmi nízko. Je to tím, že malý košíček nepojme celé ňadro, důsledkem je nedostatečná podpora prsou, podprsenka ňadra nedokáže pozdvihnout do správné výšky a tím vypadají unavená, povislá a trpí tím vzhled celé postavy, ramínka se zařezávají do šíje, kostice tlačí do měkké prsní tkáně).
  • ZDRAVOTNÍHO (každá podprsenka, která není ve správné velikosti určené výrobcem, tělu nejen neprospívá, ale u větších a těžkých prsou přímo škodí. Můžete si způsobit bolesti v zádech, žaludku, kožní potíže, brnění rukou, problémy s dýcháním, bolestí hlavy a závratěmi).

ZÁVĚREM: Lze konstatovat, že většina žen ví, že dobře zvolené spodní prádlo je základem ke krásně vytvarované postavě, chce se ve spodním prádle cítit pohodně, aby jí dobře sloužilo celý den a nemusela se těšit, až večer sundá škrtící a zařezávající se podprsenku a také si přeje, aby jí v prodejně spodního prádla prodavačky poskytly odborné rady o správné velikosti a vhodném střihu podprsenky právě pro ni. Nebojte se tedy o ně požádat!

ZEPTEJTE SE V NAŠÍ PORADNĚ! Nevíte si rady s výběrem vhodné podprsenky? Zajímá vás jak změřit svou správnou velikost? Nevíte, jak má vypadat péče o prádlo? Na tyto i mnoho dalších otázek ohledně podprsenek vám odpoví odbornice Hana Nekolová.

Doporučujeme

Články odjinud