Pusťte lupy z hlavy!

Pusťte lupy z hlavy!

Určitě jste se s nimi už setkali. Otravné bílé šupinky, které dokážou svou přítomností pokazit dojem z krásného účesu i dokonalého outfitu a řádně pošramotit sebevědomí.

Vyzkoušeli jste již kde co, a i když se Vám třeba podařilo se lupů na nějaký čas zbavit, vlasy stejně příliš nezářily svým zdravím a krásou. Že Vám mluvíme z duše? Pak je tento článek právě pro Vás!

Proč zrovna já? Lupy budí v ostatních lidech zcela neoprávněný pocit nedostatečné péče a hygieny. Většinou tomu však bývá právě naopak – lidé, kteří trpí výskytem lupů, většinou věnují svým vlasům zvýšenou pozornost. Záleží totiž hlavně na genetických predispozicích. Jako všechny jiné kožní buňky, také buňky pokožky hlavy se cyklicky obnovují.

V případě lupů však dochází k nadměrné tvorbě zrohovatělých buněk, která je často spojena se zvýšenou produkcí kožního mazu. Nejčastější příčinou vzniku lupů je reakce na kvasinku jménem malassezia, která je přirozenou součástí pokožky hlavy každého člověka. U některých lidí kvasinka nespouští žádnou reakci, ale u jiných vyvolává díky vrozeným predispozicím zánětlivou reakci, která vede nejčastěji právě k odlupování šupinek a svědění.

Proč zrovna teď? S lupy se alespoň jednou potýkal každý pátý dospělý člověk. Poprvé se obvykle objevují v době, kdy si to přejeme nejméně - v pubertě. Problém však většinou bývá dlouhodobý a přetrvávat může až do středního věku. Někteří lidé trpí lupy dokonce celý život. U mužů je výskyt častější než u žen, protože mužské hormony stimulují vyšší produkci kožního mazu. Až 50% mužů v určitém období života bojuje s lupy. Během zimy se lupy vyskytují častěji, protože ochranná bariéra pokožky je oslabena a tak může snadno dojít k jejímu podráždění. Problém s lupy může také zhoršovat chemické ošetřování vlasů, jako je odbarvování či barvení, které působí i na pokožku hlavy.

Existuje řešení? Vypadá to jednoduše. Stačí si pořídit kvalitní šampon proti lupům. Jak ale vybrat ten pravý? Existuje řada různých šamponů proti lupům, obsahujících účinné aktivní látky, které aktivně bojují s kvasinkou malassezia – antimykotika. Kromě obsahu těchto aktivních látek je však důležité i jejich množství a volba dalších přísad ve složení, neboť ty mohou významně ovlivňovat jejich účinnost na pokožku hlavy.

Oproti dosavadním formulím, které bývají v šamponech proti lupům běžně používány, přichází NIVEA s naprosto novou a ojedinělou technologií - LIQUID CLEAR SYSTÉMEM. Ten svými účinky zahajuje zcela novou éru výrobků proti lupům, ve které již nejde jen o jejich efektivní odstranění, ale zároveň také o aktivní péči o krásu vlasů a rychlou úlevu od svědění. Nový LIQUID CLEAR SYSTÉM totiž jako jediný využívá dokonalé rozpustnosti aktivních látek, která umožňuje jejich rovnoměrnou distribuci po pokožce celé hlavy a okamžité působení v místech, kde je potřeba.

NÁŠ TIP: Dercos šampon proti lupům je šampon s antirecidivní technologií s disulfidem selenia a cohesylem. Nejlepší způsob, jak se zbavit lupů, je zabránit jejich opakované tvorbě! Nedostatek ceramidů zhoršuje soudržnost buněk vlasové pokožky, čímž dochází k jejich nadměrnému olupování a tím pádem se objevují lupy.

Účinnými složkami šamponu Dercos proti lupům jsou disulfid selenia, což je aktivní látka, která má silnou účinnosti proti lupům. Dále cohesyl, pojivo, které se podílí na obnově vlasové pokožky.

ČTĚTE TAKÉ: Když sex bolí - co s tím?!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud