Řekněte to pohledem

Řekněte to pohledem

Poradíme vám pár tipů jak zatočit s otokem očí a s odličováním make-upu. Přemýšlíte nad botoxem nebo operací víček? Zde se dočtete jak na to.



Unavené oči

Ať už máte oteklé oči proto, že jste se dlouho dívala do počítače, nebo jsou opuchlé od pláče, přiložte na ně kostky ledu nebo pytlíčky černého čaje, které předtím ale necháte několik minut vystydnout. Vyzkoušet také můžete chladivou tyčinku (od Vichy), která se dá nanášet i na make-up a okamžitě osvěží oční okolí.

Odličování

Je důležitou procedurou, kterou byste po celém dni neměla opomenout, jakkoli jste unavená. Protože jít spát s vrstvou make-upu patří k těm nejtěžším kosmetickým hříchům! Ať už si vyberete odličovací mléko nebo gel, měly to být přípravky určené k odstranění líčidel právě z očních partií. Tenká, jemná pokožka bude v opačném případě trpět a hrozí vám dokonce nepříjemné otoky či alergie.

Postup při odličování:

1. Nikdy neodstraňujte make-up silou, ale pouze jemnými tahy.

2. Nechte vatový tampon s odličovačem na oku několik vteřin.

3. Nyní pohybem shora dolů odličte nejprve řasy.

4.Pokračujte pohybem od vnitřního koutku k vnějšímu po horním víčku.

5. Pak tahem zpět od vnějšího koutku k vnitřnímu po spodním víčku.

6. Proceduru opakujte tak dlouho, dokud tampon nezůstane dokonale čistý.

7. Pak teprve pokračujte s odlíčením celého obličeje.

Plastické operace

Botox

Hodně se smějete nebo naopak mračíte? Trápí vás mimické vrásky kolem očí? Zkuste botox. Jeho princip spočívá v tom, že zabraňuje mimickým svalům, aby se stahovaly. Výsledkem je redukce vrásek smíchu či mračení. Tenkou jehličkou se aplikuje do svalu a poté dojde k vyhlazení vrásek. Vlastní zákrok je ambulantní, časově nenáročný a minimálně bolestivý (injekce při aplikaci lehce pálí). Po zákroku si nechoďte asi 4 hodiny lehnout a nepředklánějte hlavu. Dva dny dodržujte klidový režim – nechodťte do sauny, solária a vyhýbejte se intenzivnímu sportování. Účinek botoxu je 4–6 měsíců a zákrok lze opakovat. Cena výkonu se pohybu mezi 1–4 tisíci korun v závislosti na spotřebované látce.



Operace horních a dolních víček

Trápí vás převislá víčka nebo výrazné váčky či prohlubně pod očima? Tento problém je řešitelný pomocí blefaroplastiky, operace horních i dolních víček. Zákrok se provádí v lokálním znecitlivění, protože u operace dolních víček je například nutná vaše aktivní spoluúčast s chirurgem. Po operaci se týden nesmíte líčit ani se nedoporučuje chodit do společnosti bez tmavých brýlí: to kvůli modřinám a pooperačním otokům. Cena tohoto chirurgického zákroku se pohybuje mezi 9–11 tisíci korun.



„Další zajímavé články najdete v aktuálním čísle časopisu Dieta.„

Doporučujeme

Články odjinud