Řekněte to vůní

Řekněte to vůní

Oblíbenými dárky ke svátky sv. Valentýna jsou kosmetické přípravky a parfémy a to i pro muže. Obdarujte svého drahého novou příjemnou vůní, které vystihne jeho osobnost i životní styl a zároveň potěší i vaše smysly. Máme pro vás 6 žhavých novinek pro pány.

Zábavný společník

Pro muže sršící optimismem vytvořila ikona amerického designu Tommy Hilfiger vůni s jednoduchým názvem Hilfiger. Ta přesně vystihuje odvážného ducha mužské povahy, kdy žádná výzva není dost velká a pravé vzrušení přichází s plným nasazením a zaujetím a zábavou zároveň. Čistá, osobitá a mužská, vůně Hilfiger je klasická v každém smyslu. Je to vůně, která je sebevědomá a laškovně sexy.

Vůně ztělesňuje triumfální lehkost s dynamickou kombinací bergamotu, mandarinky a povzbudivého růžového grapefruitu. Esence jalovce a rozmarýnu splývají s náznaky papáji a společně vůni dodávají adrenalinový náboj a posilující pocit jako v boji s větrem. Srdcem vůně prostupuje silné sebevědomí svobody. To tvoří rafinované tóny kurkumy a hutná vůně mahagonového dřeva zvýrazněná bílou čajovou růží a akordem teplé kůže. Výsledkem je elegantní, konkrétní podoba. Jedná se o konejšivě sebejisté vyjádření úspěchu. Temné a krémové tóny, jež tvoří tento akord, jsou svůdným pozadím, které uchvacuje smysly. Je v něm podmanivé kouzlo mužné smyslnosti a nesporná magnetická síla s intenzivními tóny semiše, santálového dřeva prosycenými papájou, silovoní a kašmírovým dřevem, jež vůni dodávají teplou a sexy smyslnost.

Městský typ

Svěží moderní pánská vůně Hugo Element značky Hugo Boss je určena muži, který nedokáže žít bez pulzujících rytmů města, navržena tak, aby svému nositeli dodala tvůrčí energii. Dynamická a energická toaletní voda představuje kreativní a inspirující městskou energii. Tento koktejl ingrediencí je namíchán pro městského člověka, který žije ve městě a pro město. Město jej obohacuje a on zase je. Energie městských bulvárů i přilehlých uliček pulzuje pozitivními vibracemi, což mimo město nikdy lze zažít a čeho se muž nechce vzdát. Hugo Element je vůně pro muže, který vidí město jako svou oázu, jako své městské hřiště.

Vůně vychází z energií čtyř základních živlů: prvotní inspirací byla vonná interpretace žuly, která vznikla působením všech základních zemských elementů - stvořena z ohně se stala součástí Země, vystavena působení ovzduší a vody. Tento předobraz byl zrealizován do vonné podoby s důrazem na rovnováhu všech ingrediencí, které zastupují základní živly: Hlava je složena z prvotřídního syntetického materiálu kalonu, který reprezentuje vodní živel. Srdci vévodí čerstvá pikantní nóta zázvoru a koriandru, zastupující oheň. Základu dominuje cedrové dřevo jako zemský element. Flakón ve tvaru kyslíkové lahve pak interpretuje vzduch jako živel, který obestírá vše hmotné.

Přitažlivý elegán

Salvatore Ferragamo představuje novou vůni pro muže s nezapomenutelnou přitažlivostí. Sofistikovaná a intenzivní vůně F by Ferragamo pour Homme Black je nadčasová a elegantní, vytvořená pro muže pro večerní a jiné speciální příležitosti. Vůně je esencí famózního a velmi elegantního muže, tajemstvím fatálně svůdného a záhadného muže, vyjádřením naprosté fascinace sofistikovanosti a vášní metropolitního muže.

Bohaté tóny levandule absolute smíchané se zářivými vibracemi černého madagaskarského pepře a koriandrových semen přinášejí nadčasovou eleganci a moderní vytříbenost. Hluboké a smyslné propojení tónů pryskyřice labdanum získávané z květů cistu krétského a fazolí tonka připomíná mužnost hřejivých tónů a zanechává aristokratický podpis, který uchvátí při každém přivonění k muži nosící vůni F by Ferragamo pour Homme Black.

Praktik

Limitovaná edice Eau Tonic z řady Vichy Homme se skvěle hodí pro muže praktické. Spojuje v sobě totiž funkci klasické vůně, ovšem lze ji použít kdykoli během dne pro péči a parfemaci pokožky, je vhodná i po holení ke zklidnění podrážděné pleti.

Toaletní voda Eau Tonic od Vichy Homme s osvěžujícím citrusovým aroma s lehkým květinovým srdcem a dřevitým základem tonizuje, osvěží a zjemní pleť. Použitý extrakt z ženšenu a glycerol slouží k tonizaci a ke zjemnění pokožky. Hlavu vůně toaletní vody tvoří citron a bergamot. Jejím srdcem je gernaium, jasmín a bazalka, základ vůně vytvářejí cedr, pačuli a mech.

Noční svůdce

Nová toaletní voda S8 Night od Oriflame vychází s konceptu svého dvojčete S8, ovšem je více smyslná, očarující a výraznější. Její tvůrce se zaměřil na tajemno a svůdnost, které sebou přináší noc. Použití jednotlivých ingrediencí bylo zcela záměrné, jak dokazuje příběh vyprávěný parfumérem.

„Na párty v klubu se vždycky najde jeden muž, který má zcela mimořádný styl (vřes vetiver). Je jiný než ostatní; trendy, ale navíc s něčím zvláštním, co mu dodává mnohem silnější šarm (tabákový list). Je to muž, který se samozřejmostí nosí originální vůni s vybranými ingrediencemi (cedr a lékořice). Dívky se po něm tajně ohlížejí, protože je sexy (semišový akord), dobře vypadá (lékořice a pralinka) a zajímavě voní (vanilka). Jeho vůně je svůdný nástroj, který vyjadřuje unikátní styl.“

Dokonalý gentleman

Strictly Private je nová luxusní pánská vůně od značky Baldessarini. Stejně jako všechny vůně Baldessarini, i Strictly Private je opravdovou vůní, která odlišuje muže od chlapců. Strictly Private perfektně vyjadřuje vybíravé chutě znalců luxusních značek milujících obecenstvo. Muž Baldessarini zná pravý výraz slova luxus a vždy požaduje to nejlepší ze všeho – ať už je to oblek šitý na míru, odborně namíchaný oblíbený nápoj nebo dech beroucí sbírka sportovních aut.

Strictly Private představuje klasiku se znaky orientálního dřeva postavená na mužných tónech a obohacená o ohnivé koření a svěží nóty. Tato unikátní vůně míchá precizní ingredience tak, aby dosáhla skutečně luxusního výsledku. Vonnou kompozici otevírá osvěžující exploze bazalky a hrušky pergamušky, jemně změkčené jalovcem a vyvážené teplými tóny kuliček růžového pepře. V srdci dominuje vetiver, který je zušlechtěný silným, zeleným a bohatým balzámem z jedle a pačuli, doplněný kouzelnou špetkou čisté růže. Závěr vůně je charakterizován klasickou směsí cedrového dřeva a vanilky, doplněnou jantarovými tóny a hojnou a vyváženou „créme brulée“, která vše bohatě spojuje v celkovou dokonalost, čímž zdůrazní elegantní a vytříbený vkus nositele.

foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud