Resort 2010

Resort 2010

Přestože léto je prakticky na své začátku a v obchodech se nesměle začínají ukazovat kousky z podzimních kolekcí, návrháři jsou dávno v roce 2010, přesněji řečeno v předjaří příštího roku. Linie určené na zimní dovolené v teplých krajích již spatřily světlo světa a pro nadcházející sezónu stojí za více než jen letmý pohled.

Postupem času, co významné módní značky začaly tvořit vedle hlavních kolekcí také tzv. resort či cruise, se oblečení na přechody sezón stalo nadmíru praktické, velmi nositelné a také velmi variabilní. Jednotlivé kousky nenajdou uplatnění jen během zimních výletů do tropických letovisek, ale také se dobře kombinují s ostatními kolekcemi bez ohledu na sezónu určení.

Louis Vuitton

Dokonalé vystižení atmosféry jara na Francouzské riviéře představuje cruise kolekce značky Louis Vuitton. Jemné barvy podtrhuje námořnická modř a Francouzkami tolik oblíbená černá, což společně vytváří výrazné kontrasty ovšem zjemněné úzkým proužkem a lehkými, průsvitnými detaily. Ostatně téma plachtění, jachtaření a pobytu na moři se táhne celou kolekcí včetně doplňků. Boty, kabelky a pásky lemují typický lodní provazy. Pařížská úmírněnost se mění v hravou rozpustilost oblíbeného letoviska St. Tropez, aniž nějak utrpěla elegance a decentní ženskost.

Versace

Jemné pastelové barvy podtržené rafinovanými detaily jsou typickými znaky této kolekce italského módního domu Versace. Vyzývavost zcela ustoupila do pozadí, aby uvolnila místo nadčasové, mladistvé eleganci, aniž by se však vytratila typická hravost a rafinovanost, tolik ceněná právě u Versace. Najdete zde výrazné potisky, které značku proslavily, ovšem nikterak v teatrální podobě. Designéři správně pochopili, že i s tím nejlepším je potřeba šetřit jako šafránem. Delikátní barevná paleta vyniká právě díky nečekaným detailům v podobě vypracovaných lemů, obrovských knoflíků a ozdobných ramínek. Zdá se, že se Versace vrací ke svým kořenům a okázalost, nabubřelost a křiklavou opulentnost nechává za sebou.

Roberto Cavalli

Od Roberta Cavalli ani nejde očekávat nic jiného než skutečný gejzír barev a ani jeho cruise 2010 kolekce netvoří pomyslnou výjimku potvrzující pravidlo. Cavalliho oblečení je samo o sobě tak výrazné, že mnoho doplňků již nepotřebuje. Potisky zeber, motýlů a hadů se zde střídají s jednobarevnými kousky s nepřehlédnutelnými detaily a zajímavě řešenými střihy. Veselé barvy občas ustoupí rozzářené bílé či smyslné černé, aby se vzápětí vrátily v plné síle.

foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud