5
Fotogalerie

Ruční práce

Krásné ruce jsou vizitkou každé ženy a jejich vzhled může prozradit o majitelce mnohem více, než si přeje. Postarejte se o to, aby vaše ruce zanechaly působivý první dojem.

Veškerá péče o ruce začíná u pokožky. Nehty zkrášlené dvěma vrstvami rychleschnoucího laku z poslední kolekce luxusní značky nebudou působit nikdy půvabně, pokud budou obklopeny záděrami a vyschlou kůží. Krokem číslo jedna ke krásným rukám je tedy jejich důkladná hydratace.

Výživné krémy je třeba nanášet minimálně dvakrát denně a jednou za čas se doporučuje podstoupit noční regenerační zábal: na ruce naneste silnou vrstvu hydratačního krému, navlékněte si kosmetické bavlněné rukavice a nechte působit celou noc.

Probudíte se s něžnými batolecími tlapičkami. Přirozenou součástí péče o ruce by měla být i jejich ochrana. Při práci v domácnosti jsou nezbytnou výzbrojí každé svědomité hospodyňky, které záleží nejen na lesku nádobí, ale i na vlastním půvabu, gumové rukavice, kterými uchrání jemnou pokožku rukou před agresivními čisticími prostředky.

I nehty ocení zdravou stravu

Nehty potřebují pro svůj zdravý růst vyváženou stravu obohacenou zejména o čerstvou zeleninu, ovoce, luštěniny, ořechy a ryby. Nehet na rukou povyroste za jeden den zhruba o 0, 1 mm, na nohou je ovšem jeho růst třikrát až čtyřikrát pomalejší. Je-li cokoliv v našem těle v nerovnováze, odrazí se to mimo jiné právě na kvalitě nehtů.

Zdravý nehet je pevný, pružný, netřepí se a má narůžovělou barvu. Zažloutlé nehty vybělíte poměrně snadno citronovou šťávou. Křehké nehty se sklonem k lámavosti ocení přírodní posilující balzám z medu a žloutku, ze kterého nasají vaječný lecitin a budou se krásně lesknout. Obě ingredience smíchejte a naneste v silné vrstvě na nehty, nechejte působit 15 minut a poté opláchněte vlažnou vodou.

Ztvrdlou kůžičku kolem nehtových lůžek zjemníte kůrou z grapefruitu. Vyřízněte z kůry čtvereček i s bílou částí, která vyplňuje prostor mezi dužinou a slupkou, a použijte tuto přírodní masážní houbičku na zatlačení zrohovatělé kůžičky kolem nehtového lůžka. Právě bílá pórovitá část obsahuje množství flavonoidů a vitaminu C, které díky masáži přenesete do pokožky, a nadopujete ji protizánětlivým koktejlem. A protože naše ruce dostávají zabrat v kterémkoliv ročním období, je vhodné dopřát jim několikrát do roka odbornou péči ve speciálním salonu.

V péči odborníků

V profesionálních nehtových studiích si můžete vybrat z několika druhů ošetření rukou a manikúry, a také podle toho, zda si přejete upravit přírodní, nebo gelové nehty. Na počátku pečovacího procesu o přírodní nehty je nezbytná dezinfekce, následuje opilování nehtů do požadovaného tvaru, odstranění kůžičky, leštění nehtů, masáž kůžičky zakončená masáží rukou. Na řadu přichází zkrášlovací procedura. Obvykle se na nehet nanáší zpevňovací lak, který vyhladí nerovnosti na povrchu, dvě vrstvy barevného či bezbarvého laku a nadlak prodlužující trvanlivost barevného laku. Gelové nehty upřednostňují ženy, které mají s nehty problémy.

Podstatou gelových nehtů je to, že se na důkladně odmaštěný přírodní nehet aplikuje potřebné množství jednofázového či vícefázového UV gelu, který nehet vytvaruje a prodlouží do požadovaného tvaru. Jednotlivé vrstvy gelu se vytvrzují UV lampou. Nehtová modeláž vydrží bez poškození až několik týdnů, po určité době se musí odrostlé části doplnit gelem. Konzervativní ženy pravděpodobně zvolí vzhled francouzské manikúry, ty odvážnější si mohou dopřát nejrůznější barevné aplikace, samolepicí ornamenty, i štrasové ozdoby.

Domácí péči o nehty vám zpříjemní armáda zázračných pomocníků, v jejímž čele stojí olejové kapky či sprej urychlující zaschnutí barevného laku. Určitě oceníte i speciální odlakovací pero, které „vyzmizíkuje“ z okrajů prstů přetahy vzniklé při lakování.

Francouzskou manikúru usnadní samolepicí šablony. K novodobým kosmetickým superstar patří jemný peeling na nehtovou kůžičku a přípravek předcházející odlupování tmavých nehtů, který přírodní nehet dokonale odmastí a vyrovná.

Další zajímavé články najdete v aktuálním vydání časopisu Dieta.



ČTĚTE TAKÉ:
Jak kombinovat legíny!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud